top of page

Lahjoitusruokaa hyväntekeväisyyteen järjestöille

Myymäläpäällikkö Jukka-Pekka Alanko on ylpeä työntekijöidensä toiminnasta kriisitilanteessa.

Kaukajärvellä Keskisenkadulla sijaitsevassa liikekiinteistössä syttyi sähköpääkeskuksesta lähtenyt tulipalo maanantaina 19. helmikuuta. Kaukajärven S-Market sai ennätysnopeasti ovensa auki – kauppa aukesi jo perjantaina 23. helmikuuta.

Milla Zuev

28.2.2024

– Hyvältä tuntuu, että kauppa on jälleen auki, heti tulimme tänne. Käymme täällä joka viikko. Nyt kauppa näyttää siltä, ettei mitään olisi tapahtunutkaan, kommentoivat asiakkaina kauppaan heti sen avauduttua saapuneet Soile Iltanen ja Soini Tirkko.

Tällä hetkellä kauppa toimii varavoiman varassa, kaupassa on oma sähkögeneraattori. Pieniä tuotepuutteita esiintyy, mutta kaupan arki alkaa rullata tavanomaiseen tapaansa hiljalleen.

Jotain hyvääkin

– Olemme saaneet yllättävän hyvin tavaraa myymälään. Meille on tullut valtavia kuormia pakasteita ja tuoretuotteita – vihannesosastokin näyttää jo täysin ennallaan olevalta. Hyvin oloemme päässeet siihen normaalitilanteeseen. Tietenkin pieniä tuotepuutteita esiintyy, mutta asiakkaat ovat suhtautuneet hyvin, kommentoi myymäläpäällikkö Jukka-Pekka Alanko.

Alanko haluaa korostaa sitä, että kun jotakin yllättävää tapahtuu – kuten tulipalo – voi siitä seurata jotain hyvääkin.

– Meiltä lähti valtava määrä tavaraa hyväntekeväisyyteen. Onneksi roskiin ei mennyt kovin paljoa, tietenkin jonkin verran, mutta paljon saimme lahjoitettua. Kauppa kärsi tietenkin isoja vahinkoja ja odotamme, että kiinteistöön tulee uusi sähköpääkeskus, jolloin sähköt liitetään sihen. Nyt meillä on kuitenkin jo aivan normaali arki. Nyt ainakin moni sai ruokaa, Alanko kommentoi.

Lahjoitusruokaa lähti järjestöille, jotka tekivät hyväntekeväisyyttä.

Alanko kertoo olevansa ylpeä työntekijöistään.

– Työntekijät ottivat tilanteen yllättävän hienosti ja olenkin ylpeä meidän porukastamme siinä, että olemme taas saaneet myymälän näin hyvään vaiheeseen. Töitä on ollut kovasti, mutta kaikki ovat jaksaneet hienosti, joten siinä mielessä tilanne on hyvä, Alanko sanoo.

Hedelmä- ja vihannesosastolla työskentelevä Niina kertoo tilanteen tulleen todella yllätyksenä.
– Aika äkkiä olemme kutenkin päässeet normaalirutiiniin, vaikka koko ajan olemmekin tehneet töitä, Niina sanoo.

Tärkeä kauppa

– Todella tärkeää on, ettei kauppa ollut kiinni tämän pidempään, jo asiakkaiden vuoksi. Tänään kuulemistani tarinoista huomaa, miten tärkeä oma lähikauppa on. Ihmisiä on käynyt ihan halaamassakin jo, Alanko kertoo.

Asiakkaat olivat S-Marketin pikaisesta avautumisesta riemuissaan. Alangon mukaan aamuksi kaupalle oli muodostunut myös hieman jonoa.

bottom of page