top of page

Lastenkulttuurikeskus Rullassa jokaisen teos on hieno

Lapsen kulttuurikasvatus voi alkaa pienestä kipinästä, joka syntyy itse tekemällä ja kulttuuriin itse tutustumalla. kuva: Merja Kostamovaara

Värikäs ja virikkeellinen lastenkulttuurikeskus Rulla on virkistävä vierailupaikka lapsiperheille.

Satu Lepistö

20.10.2021

Rullassa lapset voivat taiteilla, esitellä töitään ja osallistua erilaisiin jännittäviin tapahtumiin ja työpajoihin sekä tutustua lapsille suunnatuissa näyttelyissä eri taiteenlajeihin ja teemoihin. Tampereen kaupungin kaupunkikulttuuriyksikön ylläpitämässä Rullassa ei ole sisäänpääsymaksua ja paikalla on ohjaaja kävijöitä varten.
Rullassa koko perhe voi puuhailla yhdessä. Elämyksiä löydetään niin taideteosten kuin oman tekemisensä kautta. Siksi jokaisesta näyttelystä löytyy vähintään yksi toiminnallinen piste. Lisäksi Rullassa järjestetään jatkuvasti erilaisia taidepajoja. Kulttuuriohjaaja Merja Kostamovaara kertoo, että Rullan tilat Tampereen keskustassa sijaitsevassa vanhassa kirjastotalossa eli Kulttuuritalo Laikussa ovat tilavat ja monikäyttöiset erilaisten lastenkulttuuritapahtumien järjestämiseen.
- Viikottaisia toimintoja Rullan varsinaisten aukioloaikojen lisäksi ovat kulttuurituokiot keskiviikkoaamuisin ja perhekerho torstaiaamuisin, Kostamovaara kertoo.
- Kulttuurituokiot on suunnattu suomalaisille ja maahanmuuttajataustaisille vanhemmille lapsineen. Perhekerhot ovat olleet suosittuja sellaisten vanhempien keskuudessa, joiden lapset eivät ole päivähoidossa, hän lisää.

Ohjelmaideat syntyvät lapsia kuuntelemalla

Parillisten viikkojen lauantaiaamuisin Rullassa päästään taiteilemaan yli 5-vuotiaiden Taidetunnilla. Taidetunnilla tutustutaan erilaisiin materiaaleihin ja tekniikoihin.
- Ohjelmaa ja toimintaa suunnitellaan koko työntekijätiimimme kesken, Kostamovaara kertoo. – Ideat syntyvät usein kuuntelemalla, mitä lapset Rullassa sanovat, käymällä palautteita läpi ja nostamalla sieltä esiin nousevia ajatuksia. Tietysti pyrimme miettimään toimintaa myös mahdollisimman monipuolisesti ja -taiteisesti, hän lisää.
Kostamovaara toimii kulttuuriohjaajana Rullassa vastaten Rullan tapahtumista. Parasta työssä on monipuolisuus ja lasten onnistumisen tunteet.
- Rullassa kaikki teokset ovat hienoja ja onnistuneita, Kostamovaara kiteyttää.
Loppuvuodesta Rullassa on luvassa muun muassa vauvoille ja taaperoille suunnattu Tuntupolku-näyttely, joulun ajan erityisohjelmaa ja ensi keväänä lasten ja nuorten ilmastoasioita käsittelevä Mistä nyt tuulee-näyttely sekä paloturvallisuuteen keskittyvä Liekki-hallussa -näyttely.

bottom of page