top of page

Latsaruksen puisto on valmistunut

Latsaruksen puisto oli vuoden 2023 suurin puistohanke.

Latsaruksen puisto, vuoden 2023 suurin puistohanke Tampereella on saatu pieniä viimeistelytöitä lukuun ottamatta valmiiksi. Viimeistelytöitä tullaan tekemään vuonna 2024. Muun muassa yksi penkki siirretään töiseen paikkaan ja niittyalueilla tehdään tarkempaa seurantaa vielä parin vuoden ajan. Leikkipaikka on jo käytössä. Puisto on saanut nimensä sen paikalla sijainneesta Latsaruksensuosta.

Milla Zuev

3.1.2024

Puisto sijaitsee Tieteenkadun, Tutkijankadun, Tietoraitin ja Latsaruksen polun rajaaman asuinkorttelin keskellä. Sen pinta-ala on yhteensä noin 85000 neliömetriä. Puisto kustansi yhteensä 525 000 euroa.

Puiston suunnitelma hyväksyttiin toukokuussa 2021 ja sen rakentaminen päästiin aloittamaan huhtikuussa 2023 alun perin kaavaillun vuoden 2021 sijaan. Suunnitelmaluonnoksen palautteissa puistoon toivottiin ikivihreitä puita monimuotoisuuden, suojan ja talvisen maiseman värin lisäämiseksi. Tämän vuoksi osa suunnitelmassa esitetyistä lehtipuista muutettiin havupuiksi.

Viereisten asuintonttien rakentamisen aikaan alue oli työmaakäytössä. Puistoa jouduttiin täyttämään sen esirakentamisen aikana muilta rakennustyömailta tuodulla täyttömaalla.

Ilona lähileikkipaikka

Puisto jakautuu pohjoisosaan, keskiosaan ja eteläosaan. Pohjoisosassa on monipuolinen leikki-, peli-, ja kuntoilupaikka, kun taas eteläpäässä on luonnonmukaisempi niittyalue, jolle kylvetään niittykasveja.

Puiston keskiosassa on lähileikkipaikka, jossa on eri-ikäisille soveltuvia välineitä, kuten keinuja, jousikiikkuja, karuselli ja kiipeilytelineet, Panna-areena ja ulkokuntoiluvälineitä. Leikkipaikan vieressä on pöytä-penkkiryhmä ja penkkejä, joita tulee myös pääkäytävien varrelle. Puistokäytävät ja leikkipaikka ovat valaistuja. Leikkipaikka on siis hyvin monipuolinen.

Puistoon on istutettu esimerkiksi tammia, jalavia, pyökkejä, pihlajia, pihtoja, vaahteroita ja lehtikuusia. Etenkin kesällä päästään siis nauttimaan kokonaan uudesta puistosta, joka tarjoaa iloa niin perheen pienimmille kuin isommillekin.

bottom of page