Latsaruksen puiston rakentaminen on alkanut Hervannassa
Puistoa täytetään esirakentamiseen soveltuvilla kaivumailla ennen valmiiksi rakentamista. Täyttömaata tuodaan muilta alueen rakennustyömailta.
Hervannassa on alkanut Latsaruksen puiston rakentamien. Puisto sijaitsee Tieteenkadun, Tutkijankadun, Tietoraitin ja Latsaruksen polun rajaaman asuinkorttelin keskellä. Puiston nimi tulee paikalla olleesta Latsaruksensuosta.
Sirpa Koivu
12.4.2023
Hervannassa on alkanut Latsaruksen puiston rakentamien. Puisto sijaitsee Tieteenkadun, Tutkijankadun, Tietoraitin ja Latsaruksen polun rajaaman asuinkorttelin keskellä. Naapurissa on Hepolamminkadun Tredu ja Teknillinen lukio, Tieteenkadun ja Valtaväylän toisella puolella rakennetaan jo pohjoisakselia. Puiston nimi tulee paikalla olleesta Latsaruksensuosta.
Alue on ollut viereisten asuintonttien rakentamisen aikana työmaakäytössä. Puistoa joudutaan täyttämään esirakentamiseen soveltuvilla kaivumailla ennen valmiiksi rakentamista. Täyttömaata tuodaan muilta alueen rakennustyömailta.
Latsaruksen puiston rakennettava pinta-ala on yhteensä noin 8500 neliömetriä ja kustannusarvio vuodelta 2020 on kokonaisuudessaan 525 000 euroa. Puisto valmistuu tänä vuonna. Hanke on tämän vuoden suurin.
Monipuolinen lähileikkipaikka
Puiston pohjoispäähän sijoittuu monipuolinen leikki-, peli- ja kuntoilupaikka ja sen kapenevasta eteläpäästä löytyy luonnonmukainen, viihtyisä niittyalue, jolle kylvetään niittykasveja.
Puistoalueen keskiosaan rakennetaan lähileikkipaikka. Lähileikkipaikalla on monipuolinen eri-ikäisille soveltuva ja liikuntaa tukeva välineistö kuten keinut, jousikiikut, karuselli, kiipeilytelineet, Panna-areena ja ulkokuntoiluväline.
Leikkipaikan yhteydessä on pöytä-penkkiryhmä ja penkkejä. Penkkejä tulee myös pääkäytävien varrelle. Puistokäytävät ja leikkipaikka valaistaan.
Puistoon istutetaan monimuotoista puustoa käyttäen kaupunkipuulinjauksen mukaisesti uusia lajikekokeilussa olevia tammia, jalavia, pyökkejä, pihlajia, pihtoja, vaahteroita ja lehtikuusia.
Suunnitelmaluonnoksesta tuli aikanaan kaksi palautetta. Niissä toivottiin ikivihreitä puita lisää monimuotoisuuden, suojan ja talvisen maiseman värin lisäämiseksi. Osa suunnitelmassa esitetyistä lehtipuista muutettiin palautteiden johdosta havupuiksi.