Lukiolaiset vierailivat Simucubella
Reem Abou Kers ja Ella-Kerttu Pekkola pääsivät kokeilemaan ajosimulaattoria.
Tampereen Teknillisen lukion opiskelijaryhmä pääsi tutustumaan Simucube-ajosimulaattoreihin ja niiden laitteita suunnittelevaan Cranite Devices -yritykseen perjantaina 22.9. Vierailu oli osa historiaa ja nykyisyyttä tekniikkaan yhdistävää opintojaksoa.
Milla Zuev
27.9.2023
– Tällä soveltavalla opintojaksolla opiskelijat tutustuvat itseään kiinnostavaan asiaan historiassa, minkä jälkeen tutustutaan johonkin tekniikkaan. Opintojaksolla luodaan myös itse: moni tekee eri tavoin YouTube-videoita, opetusvideoita tai ohjelmointia. Moni myös 3D-tulostaa jonkin historiallisen esineen. Joukossa on muun muassa toisen maailmansodan aikaisia lentokoneita ja muuta esineistöä – esimerkiksi antiikin temppeleitä, kuvailee lukion historian ja yhteiskuntaopin opettaja Veli-Matti Ullgren.
Kurssin ajatuksena on tutustua ja opiskella samaan aikaan tekniikkaa sekä työelämävalmiuksia.
– Lukio on muuten niin teoreettista – kurssissamme yhdistyy kaksi aivan erilaista asiaa, historia ja tekniikka.
Toki tekniikkaa käytetään myös historian tutkimuksessa.
Yritysvierailun myötä opiskelijat pääsivät tutustumaan työelämään ja todennäköiseen tulevaisuuden toimialaan. Kyseessä on nuori kasvuyritys, joten vierailun yhteydessä opittiin myös, millaista työskentely nuoressa, kasvavassa firmassa on.
Mielenkiintoinen kurssi
Tampereen Teknillisen lukion toisen vuoden opiskelijat Reem Abou Kers, Ella-Kerttu Pekkola ja Seynab Ahmed, ovat pitäneet soveltavasta kurssista paljon.
– Itse olen hyvin kiinnostunut historiasta ja siitä, kuinka maailma on kehittynyt sellaiseksi kuin se on. Tämänkin vierailun aikana on ollut kiinnostavaa nähdä, kuinka paljon tekniikka on kehittynyt. Olen oppinut kurssin aikana paljon, Reem kommentoi.
Myös Pekkola ja Ahmed ovat hyvillään siitä, miten paljon kurssi on opettanut heille uusia asioita tekniikasta sekä syventänyt ymmärrystä sen suhteesta historiaan.
– Olemme päässeet oppimaan uusia asioita ja tekemään asioita, joita emme ole ennen tehneet, Pekkola kertoo.
Kurssityönään kolmikko toteutti yhteistyössä videon, jossa he esittelivät tekniikan kehittymistä historian aikana. He tutkivat muun muassa Leonardo Da Vincin töitä ja sitä, millä tavalla ne ovat vaikuttaneet tekniikan kehittymiseen.
– Kurssi on ollut todella mukava, ja jos tämä ensi vuonna järjestetään, suosittelen osallistumaan, kertoo Reem.
Arvolähtöinen yritys
Yritysvierailulla opiskelijat pääsivät kokeilemaan ajosimulaattoreita sekä kuulivat Tiina Knightin yritysesittelyn ja kahden yrityksen työntekijän, Antti Pulakan ja Tuomo Kaivosojan, uratarinat.
– Vierailu oli mukava järjestää. Suomessa ja Tampereellakaan meistä tiedetään kovin vähän – moni on yllättynyt siitä, että Hervannassa tehdään tällaista. Kutsumme tänne mielellämme vieraita paikalle. Juuri ajokokemus simulaattorillamme avaa maailmaamme kaikkein parhaiten. Haluamme myös olla mukana tukemassa sitä, että nuoret löytävät omat urapolkunsa ja tulevaisuuden mahdollisuutensa, Knight kuvailee.
Simucuben työntekijät ovat keskimäärin melko nuoria: keski-ikä on 31 vuotta. Osa yrityksen työntekijöistä on opiskelijoita.
– Me olemme arvo- ja ihmislähtöinen yritys ja haluamme tarjota kaikille työntekijöillemme hyvän paikan tehdä töitä.