top of page

Mansen Auto täytti 50 vuotta

Mansen Autossa juhlittiin maaliskuussa pyöreitä vuosia.

Hervantalaisessa perheyrityksessä Mansen Autossa vietettiin maaliskuussa 50-vuotisjuhlia.

Milla Zuev

10.4.2024

Tänä päivänä yritystä luotsaavat Mika ja Sari Koivunen, ja aika ajoin mukana toiminnassa ovat myös perheen kaksi poikaa.

Mansen Auto tarjoaa renkaiden myyntiä ja asennusta sekä hinauspalvelua.

Yrityksen toiminta on muuttunut vuosien varrella paljon: alussa, 50 vuotta sitten, yritys myi Fordien osia, mistä liike oli tunnettu. Myöhemmin kuvioihin tulivat korjaamotoiminta ja autonrenkaat. Sittemmin toiminta on laajentunut omannäköiseksi. Tänä päivänä Mansen Auto on rengas- ja vannemyyntiin, asennuksiin, korjauksiin sekä hinauksiin erikoistunut paikallinen ja palveleva rengasliike.

Uutuutena Mansen Autoon ovat tulleet myyntiin ja käyttöön törmäysvaimentimet, jotka turvaavat onnettomuuspaikoilla ja tietyömailla työskenteleviä ihmisiä.

Ensimmäinen yritys 15-vuotiaana

Mika Koivunen perusti ensimmäisen yrityksensä veljensä kanssa 15-vuotiaana Pohjanmaalla. 1900-luvun lopulla veljeksillä oli huoltoasema.

– Huoltoaseman jälkeen katselimme Tampereelta paikkaa, ja vuonna 1999 Mansen Auto oli hiljaisessa myynnissä. Innostuimme ostamaan sen ja lähdimme jatkamaan matkaa eteenpäin. Tampereella on nyt viihdytty 25 vuotta, Mika summaa.

Perheyritys

Sarilla ja Mikalla on useampi lapsi, joista pojat ovat aktiivisesti mukana yrityksen toiminnassa – vanhin tytär on puolestaan ollut muun muassa ylioppilaskirjoitusten jälkeen yrityksessä sesonkitöissä. Nuorin tytär ei ole kunnolla päässyt rengas- ja hinaushommien makuun, vaikka toki koulun lomilla saattaa vanhempien työmaalla päiviään viettää.

Jatkuuko perheyritys myös tulevaisuudessa? Perheen pojista etenkin vanhempi on mahdollisesti kiinnostunut jatkamaan perheyritystä. Molemmat pojat ovatkin olleet esimerkiksi hinausauton kyydissä ja rengashallin pyörteissä pienestä pitäen.

Autojen renkaiden asennukset ovat tarkkuutta ja taitoa vaativaa työtä.

– Rengashuolto vaatii paljon. Pitää tietää, mistä nykyautoa nostetaan, ja rengaspaineiden seurantajärjestelmä vaatii tietotaitoa, sillä ne ovat autokohtaisia, Mika kertoo.

Hinausautoja Mansen Autolla on tällä hetkellä viisi. Kaikenlaiset kulkuneuvot saadaan kuljetettua moposta rekkaan.

– Hinauspuolella palvelemme tien päällä. Olemme saaneet paljon kiitosta siitä, että haemme auton tieltä, oli kellonaika mikä tahansa. Olemme pystyneet auttamaan asiakasta jatkamaan nopeasti matkaa, kun monesti hinauspalvelu on sitä, että auto viedään illalla tai viikonloppuna korjaamolle odottamaan arkipäivää, jos vaikkapa rengas on rikki. Meillä hallilla rengas saadaan uusittua usein saman tien, Mika kertoo.

– Hinausauton kyydistä auto on mahdollista saada meillä nopeasti korjaukseen, eikä monen viikon jonoihin tarvitse jäädä odottamaan, Mika jatkaa.

– Koetamme aina palvella ihmisiä parhaamme mukaan ja tarjota paikallista, hyvää palvelua. Paljon olemmekin saaneet kiitosta ihmisläheisestä palvelusta, Sari päättää.

bottom of page