top of page

Matti Härkönen Kartanon Isännöintipalvelut Oy:n toimitusjohtajaksi

Matti Härkösellä on takanaan jo pitkä ura Kartanon Isännöintipalveluissa. Nyt Härkönen on yrityksen uusi toimitusjohtaja.

Satu Lepistö

29.9.2021

Matti Härkösen ensimmäinen työpäivä Kartanon Kiinteistöpalvelut Oy:n palveluksessa vuonna 2009 ei sujunut parhaalla mahdollisella tavalla: kiinteistöhuoltokoneen kuljettajaksi palkattu Härkönen peruutti työkoneen hallista ja törmäsi oveen.
23-vuotias Härkönen sai jatkaa työssään ja edetä kiinteistönhuoltoyrityksessä urallaan. Opiskeluiden ohella tehty osapäivätyö muuttui kokopäivätyöksi kiinteistönhuoltoyrityksessä ja myöhemmin Kaukajärviosuuskunta-konserni tarjosi mahdollisuutta kouluttautua kiinteistöalalla eteenpäin. Härkönen oli jo liiketalouden tradenomi, ja seuraavaksi hän opiskeli isännöitsijän ammattitutkinnon työn ohessa.
Harjoittelukin sujui turvallisesti tutun työnantajan leivissä ja Härkönen on työskennellyt ammattitutkinnon suorittamisesta lähtien isännöitsijänä Kartanon Isännöintipalvelut Oy:n palveluksessa. Lokakuun ensimmäisenä päivänä tänä vuonna Härköstä kohtaavat jälleen uudet haasteet, sillä hänet on nimitetty Kartanon Isännöintipalveluiden uudeksi toimitusjohtajaksi.
- Minulle merkitsee todella paljon urapolun mahdollistaminen saman talon sisällä, Härkönen sanoo. – Se, miten toimitaan on sovittu selkeästi ja se on luonut turvallisuudentunteen, tukenut omaa kehitystä ja ollut todella merkittävä asia minulle. Ei voi kylliksi korostaa sitä, mitä täältä on saanut oman urakehityksen osalta.
Aivan koko työuraansa Härkönen ei ole Kartanon Isännöintipalveluissa tehnyt, sillä hän työskenteli toisessa, vähän pienemmässä saman alan yrityksessä kaksi vuotta. Myös ne vuodet olivat tärkeitä ja antoivat uusia näkökulmia alati muuttuvaan alaan.

Alati kehittyvä ala pitää mielenkiinnon yllä

Härkönen on kotoisin Virtain Killinkoskelta ja kuvaa itseään maatalon pojaksi. Sitä hän on tavallaan vieläkin, sillä hän on jatkanut veljensä kanssa vanhempiensa pitämää viljatilaa. Koti on kuitenkin Kaukajärveltä, jonka luonto on tehnyt vaikutuksen Kaukajärvellä asuttuina vuosina.
- Kaukajärvi tarjoaa loistavat puitteet asumiseen ja peruspalvelut ovat hyvät, Härkönen sanoo. – Kirkasvetinen järvi tekee elinympäristöstä viihtyisän.
Härkönen tuntee asuinalueensa hyvin niin asukkaana kuin työnkin kautta. Alueen vanhoissa taloyhtiöissä on usein jo suuret korjausurakat tehty ja niissä mukana oleminen on ollut opettavaista.
Työkokemus sekä huolto- että isännöintipuolelta ovat myös toimitusjohtajan työssä tarpeellisia, sillä kiinteistönhuoltoala vaatii ammattitaitoa, joka karttuu työtä tekemällä. Jatkuvasti kehittyvä ala muotoutuu asukkaiden tarpeiden mukaisesti koko ajan. Esimerkiksi korona on muuttanut suomalaisten asumistoiveita, kun kodissa tarvitaan esimerkiksi työtilaa. Yhteisölliset tilat ja esimerkiksi yhteiskäyttöautot ovat tällä hetkellä trendaavia asioita asumisessa.
- Minulla on itselläni edelleen isännöintikohteita. Se pitää alassa tiukasti kiinni, Härkönen sanoo. – Ala kehittyy vauhdilla ja siihen tulee sopeutua. Digiloikka on kehittänyt sähköisiä työkaluja ja palveluiden saavutettavuutta.
Kaukajärvi on Tampereen vanhimpia, jos ei jopa vanhin, lähiöitä. Osa rakennuskannasta on jo vanhaa, mutta perusparannettua. Härkösen mukaan vähän vanhempi rakennuskanta taipuu nykyajan asumistarpeisiin hyvin, sillä niissä on tarpeeksi tilaa esimerkiksi yhteisöllisten tilojen muokkaamiseen. Sen sijaan esimerkiksi 2010-luvulla tähdättiin tehokkaisiin asumisneliöihin, joten niihin aikoihin rakennettuihin taloihin on vaikeaa järjestää nyt trendikkäitä yhteisiä, kaikille asukkaille suunnattuja tiloja.
- Yksi uusi suuntaus asumisessa voi olla vaikkapa se, että taloyhtiöillä on yhteisiä, lainattavia tavaroita, joita tarvitsee harvemmin. Sellaisia voisivat olla vaikkapa silitysrauta tai työkalut, Härkönen pohtii.
Kun Härkönen palasi työskentelemään Kartanon Isännöintipalveluihin, hän tiesi palaavansa yritykseen, jossa työntekijästä huolehditaan. Hän näkee henkilökunnan tärkeänä resurssina yritykselle, joten asiakastyytyväisyyden lisäksi on tärkeää jatkaa myös henkilökunnan työssä viihtyvyyden ja työhyvinvoinnin tukemista.
- Ala on kiinnostava, sillä joka päivä oppii uutta. Hyvä isännöitsijä on rauhallinen, järjestelmällinen, vastuuntuntoinen ja oppimishaluinen, Härkönen sanoo.

bottom of page