top of page

Mekaniikanpolun rakennustyömaalla paloi tiistai-iltana eristepaaleja

Eristepaalit roihusivat Etelä-Hervannan uuden koulun rakennustyömaan kupeessa tiistai-iltana. KUVA: Ossi Pelvo

Liekit roihusivat tiistai-iltana yhdeksän aikaan Etelä-Hervannan koulun rakennustyömaan kupeessa siinä määrin, että loimotus ja savu kiinnittivät lähellä asuvien Ossi Pelvon ja Inka Laurénin huomion.
— Oltiin kotona tässä Ahvenisreitillä melkein sen koulun kohdalla, kun olohuoneeseen ja parvekkeen seinään alkoi näkyä oranssia loimotusta. Sitten huomattiin, että siellä olikin jotain ihan ilmiliekeissä. Otin järjestelmäkameran esiin, ja ihan parvekkeelta kuvasin, kertoo valokuvausta harrastava Pelvo.
— Kamera on aina valmiudessa esimerkiksi tällaisten tilanteiden varalta.

Petri Kaikosuo

2.3.2022

Tuuli kuljetti savua palopaikalta keskustan suuntaan. Pelvo ja Laurèn ehtivät jo huolestua siitä, uhkaako tuli rakenteilla olevan uuden koulun rakennustyömaata, mutta paloauto tuli paikalle ennen kuin he ehtivät soittaa hätäkeskukseen.
Palokunta sai hälytyksen illalla noin kello 20.40 ja 21.20 aikaan tuli oli sammutettu. Eristepaaleja paloi tulipalossa toistakymmentä kappaletta. Palo saatiin sammutettua nopeasti, mutta savua tuli hetken aikaa runsaasti.
Pelvolla ja Laurénilla on palon syttymissyystä vainu.
— Kun tässä parvekkeelta katsottiin, niin emäntä sanoi nähneensä siellä 3-4 nuorta kaveria. Näin itsekin kaksi nuorta henkilöä kurkkimassa vähän kauempana olevan muovisuojan takaa uuden koulun ovelta paloalueelle. Nuoret lähtivät juoksemaan keskeneräisen koulun tiloihin, kun palomiehetkin havaitsivat heidät ja huusivat perään. Voisin kuvitella, että heillä on asian kanssa jotain tekemistä, mutta en pysty ihan varmaksi sanomaan, tuumii Pelvo.
Poliisi tutkii syttymissyytä.

bottom of page