top of page

Mobiilipiste avasi Duoon

Kauppakeskus Duossa on avattu uusi liike Mobiilipiste. Sen nuoret yrittäjät Jyri Kiviranta, 28, ja Tuomas Toivonen, 26, uskovat Hervannassa olevan tarvetta Mobiilipisteen palveluille.

Satu Lepistö

31.3.2021

Jyri Kiviranta ja Tuomas Toivonen ovat molemmat toimineet toiminimiyrittäjinä tahoillaan ja työskennelleet myös työtovereina. Kiviranta on työskennellyt aiemmin matkapuhelinalalla, Tuomas isossa kodinkonetarvikeyrityksessä.
Muutama vuosi sitten heidän kirjanpitäjänsä vinkkasi, että Nokialla oli tulossa matkapuhelinalan yritys myyntiin. Kaksikko osti liikkeen ja se nimettiin uudelleen Mobiilipisteeksi.
- Alalle oli helppo lähteä, kun siitä oli jo ennalta kokemusta, pohtii Kiviranta.
Mobiilipisteitä on nyt kolme: ensimmäisenä Nokialle avattu piste, toisena Kangasalle perustettu ja nyt hiljattain Duoon avattu. Liikkeissä myydään puhelimia, Elisan, Telian ja DNA:n puhelinliittymiä, puhelintarvikkeita ja laajakaistoja. Yritys työllistää yhteensä kymmenkunta ihmistä yrittäjät mukaan lukien.
- Työntekijämme työskentelevät eri pisteissä tarpeen mukaan, joten Hervannassakin tiskin takana voi näkyä välillä uusia kasvoja, Toivonen sanoo.

Palvelu tuodaan ihmisten ulottuville

Mobiilipisteen yrittäjien mukaan suurinta osaa asiakkaista kiinnostaa se, voiko puhelinlaskussa säästää. Se onnistuu usein kilpailuttamalla liittymä. Vain harva on nykyisin liittymäuskollinen samalle yritykselle pitkään, vaikka aika ajoin liikkeessä pistäytyy asiakas, jolla on ollut sama liittymä jo useamman kymmenen vuoden ajan.
Kiviranta ja Toivonen ovat yritystensä kanssa hakeutuneet sinne, missä ihmiset muutoinkin liikkuvat. Luontevin paikka mobiilipalveluita tarjoavalle yritykselle löytyy suurehkojen päivittäistavarakauppojen kupeesta ja Mobiilipisteet sijaitsevatkin juuri sellaisissa paikoissa, mikä on osoittautunut hyväksi ratkaisuksi: korona-aikana isotkin kauppakeskukset ovat hiljentyneet, mutta ruokakaupoissa asiakkaat käyvät aina. Tarkoitus on laajentaa ketjua, myös muualle kuin Pirkanmaalle.
- Silloin luontevaa olisi, että uusissa Mobiilipisteissä vastuun ottaisivat joko franchising-yrittäjät tai ainakin itsenäisesti toimivat myymäläpäälliköt, sillä kauempana sijaitsevaa myymälää on vaikea seurata, pohtivat Toivonen ja Kiviranta. – Muutamia innokkaita on jo ilmaantunut ehdolle.
Korona-aika ei ole lannistanut innokkaita yrittäjiä. Uuden Mobiilipisteen avaaminen jännittää yllättävän vähän.
- Ollaan kyllä mietitty, että aika harva avaa uuden kivijalkaliikkeen juuri näinä aikoina, mutta meillä on muista liikkeistämme se kokemus, että olemme pystyneet pitämään ne kannattavina poikkeusaikanakin, miehet pohtivat. – Hyvä sijainti ja näiden palveluiden tarve alueella saavat luottamaan. Yrittämisessä kiinnostaa se, että voi itse vaikuttaa asioihin ja tarjota myös muille työpaikkoja.
Luottamus yhtiökumppaniin ja siihen, että toiseen voi aina luottaa, ovat myös hyvä peruskivi yritykselle. Kun yhtiökumppanuuden pohjalla on ystävyys, yrittäminen on tuntunut helpolta ja luontevalta ja asiat hoituvat helposti.
- Olemme uskoneet siihen, että pärjäämme hyvin ja hyvin on pärjätty, Toivonen ja Kiviranta sanovat.

bottom of page