top of page

Nallelle kavereita

Hervannan kirkkoon voi nyt hankkia itseään esittävän pahvihahmon Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

Satu Lepistö

31.3.2021

Koronapandemian vuoksi Hervannan kirkossa on tehty viime viikkoina jumalanpalvelusstriimejä tyhjille penkkiriveille- tai ainakin melkein. Kameran lisäksi penkissä on istunut isokokoinen vaaleanpunainen nalle, jotta striimauksia tekevät papit eivät ole joutuneet puhumaan täysin tyhjälle kirkkosalille.
Nyt Eteläisessä seurakunnassa toivotaan, että yleisöön saataisiin paljon tuoreita ja tuttujakin kasvoja. Kirkkoon ei kuitenkaan ihan vielä pääse, joten seurakunnassa napattiin kiinni helsinkiläisen Haagan seurakunnan ideasta, jossa seurakuntalaiset voivat teettää omasta kuvastaan pahvihahmon istumaan kirkon penkkiin ja samalla osallistua Yhteisvastuukeräykseen. Hahmoista saadut tuotot nimittäin menevät hyväntekeväisyyteen.
- Ihminen voi ottaa itse itsestään kasvokuvan ja lähettää sen seurakuntasihteerille maksukuitin kuvan kanssa, kertoo Hervannan aluepappi Kaija Karvala.
- Kasvokuva liitetään sen jälkeen yhteistyökirjapainossamme Granossa puolivartalosilhuettiin, joka painetaan ja toimitetaan kirkkoon, hän lisää.
Sitä, kuinka kauan hahmot kirkossa ovat, Karvala ei osaa vielä tarkkaan sanoa. Se riippuu sulun kestosta ja siitä, kuinka nopeasti kirkossa päästään normaalimpaan toimintaan kiinni. Joka tapauksessa siinä vaiheessa, pahvihahmoista kirkossa luovutaan, sen ostanut voi lopulta hakea oman kuvansa kotiin halutessaan.
Pakko ei kuitenkaan ole, sillä hahmon hankkineen ei tarvitse pelätä, että oma pahvihahmo haahuilee vuosikymmeniä kirkon käytävillä- loput hahmot hävitetään käytön jälkeen asianmukaisesti.
Pahvihahmon voi ostaa omasta tai vaikka ystävän kuvasta. Jos tilaamiseen käyttää ystävän kuvaa, on kuvan käyttöön hyvä pyytää lupa ystävältä itseltään.
- Kuvia voi tilata huhtikuun loppuun asti, sanoo Karvala ja toivoo, että kirkon penkkirivit täyttyisivät.
Lisätietoa oman pahvihahmon hankkimisesta löytyy Tampereen Eteläisen seurakunnan verkkosivuilta https://tampereenseurakunnat.fi/seurakunnat/etelainen_seurakunta/kotiseurakunta/ajankohtaista/

bottom of page