top of page

Nekalaan avattiin uusi jäteasema

Asiointi on pyritty tekemään mahdollisimman helpoksi Nekalan uudella jäteasemalla. Kunnolliset opasteet ja laajennetut aukioloajat helpottavat asiointia.

Nekalan uusi jäteasema avasi ovensa 27.10. lähelle Nekalan vanhaa jäteasemaa. Uudella asemalla on entistä laajemmat aukioloajat, sillä itsepalveluaukiolot laajentavat niitä. Pirkanmaan Jätehuollon aluepäällikkö Tero Haapala kertoo, että älypuhelinsovellusta käyttämällä jätteet voi tuoda jäteasemalle itsepalveluaikoina ja myös maksaa sovelluksen avulla.

Milla Zuev

1.11.2023

– Monikin asia eroaa täällä vanhasta jäteasemasta. Meillä on laajemmat aukioloajat ja ilta-aikaan itsepalvelu käytössä. Tilaa täällä on paljon enemmän kuin vanhalla asemalla, noin 6,5 tuhatta neliömetriä, joten asioinnille on hyvin tilaa, Haapala kertoo.

Haapalan mukaan myös turvalliseen, helppoon asiointiin on kiinnitetty enemmän huomiota uudella jäteasemalla. Uudella asemalla on katetut lavapaikat ja erilliset rakennukset vaaralliselle jätteelle ja sähkölaitteille. Asiointi on pyritty tekemään mahdollisimman helpoksi.

– Tänne voi tuoda oikeastaan mitä muuta jätettä tahansa, paitsi biojätteen. Tänne voi tuoda kaikki kookkaat kodin jätteet, remonttijätteet, huonekalut, sähkölaitteet, erilaiset metalliesineet, maalit ja akut, Haapala kertoo.

Haapalan mukaan avajaispäivä sujui hyvin.

– Paljon kiinnostuneita asiakkaita kävi avajaisissa. Paljon on myös tullut kysymyksiä lajittelusta ja kierrätyksestä.

Ohjelmassa oli muun muassa Bioman-esiintyjä, sovelluksen käytön esittelyä, rulettia, onnenpyörää sekä munkkikahvit.

– Olemme yrittäneet tehdä täällä uudella jäteasemalla asioinnin mahdollisimman helpoksi. Olemme laittaneet tänne opasteisiin tietoa siitä, minne jäte päätyy kierrätyksestä. Toivon, että asiakkaat löytävät uuden jäteaseman. Tämä on lähellä keskustaa ja helposti saavutettavissa. Jalankulkijat ja pyöräilijätkin pääsevät tänne helposti. Monesti tämän kaltaiset paikat voivat sijaita hieman kauempana, mutta meillä on ajatuksena sijaita siellä, missä ihmiset ovat, Haapala päättää.

bottom of page