top of page

Nekalassa toimii koirien kuntosali

Niko Rautasen ja Silja Piispasen mielestä koirien kuntosali on mukava ja rento työpaikka. Kuvassa oikealla Kirsi Piispanen, keskellä Tuuti.

Nekalassa on toiminut noin 14 vuoden ajan koirien kuntosali. Koirien kuntosalilla lemmikki pääsee esimerkiksi vesijumppaamaan ja tekemään tasapainoharjoittelua sekä muita harjoitteita.

Milla Zuev

18.10.2023

– Perustamisen aikaan tein koirien fysioterapiaa, johon halusin tuoda mukaan erilaisia harjoitteita. Koirien kuntosalilla fysioterapiaan yhdistyy treenaaminen koiran kanssa, Koirakuntosalin omistaja Kirsi Piispanen selittää.

Koirien kuntosalilla käy paljon koiria vesijumpassa. Lisäksi kuntosali tarjoaa fysioterapiaa, hierontaa, laserhoitoa sekä koirien rakenne- ja liikekartoituksen, jossa koiran liikkuminen ja jalkojen asennot tutkitaan.

Koirien kuntosalille pääsee varaamalla ajan joko heidän internetsivuillaan tai soittamalla, jolloin työntekijät osaavat neuvoa, minkälainen hoito koiralle kannattaa varata.

Monipuolinen palvelu

Kuntoutuksesta on koiralle monia hyötyjä. Se auttaa niin leikkauksista paranemiseen, tuki- ja liikuntaelinvaivoihin, selkä- ja polvivaivoihin, nivelrikkoon kuin lihasvaivoihinkin. Hoidossa koirien kuntosalilla käy kaikenikäisiä koiria, mutta erityisesti harrastuskoiria ja iäkkäämpiä koiria.

Koirakuntosalilla on myös omia kuntoutustuotteita: Taituki-niveltukia käyttävät niin vanhemmat kuin nuoremmatkin koirat. Tukia ommellaan kuntosalilla itse ja lisäksi valmistetaan muissa ompelimoissa. Tukia myydään ympäri Suomen sekä myös Euroopassa ja USA:n Amazonissa.

– Yritämme viedä koirien hyvinvointia eteenpäin jatkuvasti. Teemme kuntoutustuotteiden tuotekehittelyä. Tällä hetkellä käynnissä on koirien rakenne- ja liikekartoitusprojekti sekä tuotekehitysprojekti sensoritekniikassa. Tässä koiran jalkaa laitetaan sensorit ja liikettä tutkitaan tekoälyohjelman avulla. Olemme aktiivinen toimija tällä alalla: ammatillisia, koiraystävällisiä ja ajan tasalla kaikessa, mitä teemme, Piispanen selittää.

– Lisäksi meillä on Hunsvottilan kurssikeskus Vesilahdella. Siellä on aktiviteettipuisto koirille sekä kurssitilat, joissa koulutetaan koirahierojia. Koulutus toimii ympäri vuoden, Piispanen lisää.

bottom of page