top of page

Nyssen kausilippujen yölisästä luovutaan, lähimaksuun kiinteä vuorokausihinta

Helmikuu tuo Nyssen maksukäytäntöihin asiakkaiden toivomia muutoksia. Yölisä poistuu kaikista matkakortille ladattavista kausilipuista 1.2.2022 alkaen, ja lisäksi lähimaksuun tulee uusi vuorokauden kattohinnoittelu.

Hervannan Sanomat
02.02.2022

Aiemmin matkakortille ladatulla kausilipulla (30, 90 ja 360 vuorokautta) matkustavalta perittiin yölisä klo 00.00–04.40. Opiskelijoiden 30 vuorokauden kausilipusta yölisä poistettiin samalla, kun lipputuote siirtyi Nysse Mobiiliin. Muutoksen myötä kaikki kausiliput toimivat nyt samalla periaatteella, mikä mahdollistaa myöhemmin kaikkien kausilippujen myymisen Nysse Mobiilissa.
Yölisä jää voimaan matkakortin arvolipulla, mobiilikertalipulla ja lähimaksulla klo 00.00–04.40 matkustavilta. Yölisä veloitetaan automaattisesti lipun lisäksi. Busseissa yölisän voi maksaa 5.6.2022 asti myös käteisellä, jos matkakortilla ei ole riittävästi saldoa maksun veloittamiseksi tai asiakas ostaa kertalipun käteisellä.

Lähimaksulla 24 tunnin matkat kiinteään hintaan

Helmikuun alusta lähimaksuun tulee uusi ominaisuus, 24 tunnin hintakatto. Tämä on asiakkaalle takuu siitä, että vaikka lähimaksua käyttäisi vuorokauden aikana kuinka paljon tahansa, maksua kertyy enintään hintakaton verran. Lopullinen hinta määräytyy matkoilla käytettyjen vyöhykkeiden mukaan.
Kun maksamiseen käyttää aina samaa lähimaksuvälinettä, esimerkiksi pankkikorttia tai mobiililaitetta, jokainen leimaus lippulaitteella kerryttää hintakattoa. Kun vuorokauden aikana maksettujen matkojen hinta saavuttaa hintakaton, asiakas matkustaa käytännössä loppuvuorokauden ilmaiseksi.
Hintakattomalli on myös syy sille, että lähimaksulla voi maksaa vain omia matkoja. Jos oman matkan lisäksi haluaa maksaa esimerkiksi kertamaksun polkupyörän kuljettamisesta, vaihtoehtoina ovat toinen lähimaksuväline, mobiililippu ja matkakortille ladatut lipputuotteet.
Käytössä on edelleen myös kertalipun kaltainen 90 minuutin hintakatto. Järjestelmä laskee veloituksen asiakkaan kannalta aina edullisimman vaihtoehdon mukaan, aluksi 90 minuutin, sen jälkeen 24 tunnin aikana tehdyistä matkoista.

bottom of page