top of page

Pita Housen suosikki on Shish kebab

Pita Housen osakkaat Mika Ghasemi (vas.) ja Hassan Al-Khrsan panostavat ravintolassaan jatkossa entistä enemmän grilliruokaan ja kasvisruokaan.

Hervannan Lindforsinkadulle avattiin pari viikkoa sitten uusi itämaiseen ja grillattuun ruokaan keskittyvä ravintola Pita House. Ruokalista sisältää monipuolisesti kana- ja liharuokia, rullia, pitaleipiä ja pitsoja sekä kasvisvaihtoehtoja.
Ruokalistan ehdottomaksi suosikiksi on tähän mennessä noussut Shish kebab. Annos koostuu jauhelihavartaasta, riisistä, bulgurista, salaatista, tsatsikista ja pitaleivästä. Toinen suosittu annos on kanavarras. Se on muuten lähes samanlainen kuin Shis kebab, mutta siinä jauhelihavarras korvataan kanavartaalla.
– Shish kebab valmistetaan liekkigrillillä, minkä ansiosta siinä on aivan oma erityinen makunsa. Se eroaa muista tarjolla olevista kebabeista myös siten, että maustamme sen omalla tavallamme ja se sisältää pelkkää lihaa. Tavallisesti kebabissa on 80-90 prosenttia lihaa ja loput muuta, esimerkiksi perunaa, mutta meillä varras on täyttä lihaa, ravintolan osakas Hassan Al-Khrsan sanoo.
Hänen mukaan vastaavanlaisia kebabeja ei ole saatavana kovin monesta paikasta. Hervannasta niitä ei saa mistään Pita Housea lukuun ottamatta ja Tampereeltakin vain yhdestä paikasta.
Kasvisruokia tulee jatkossa olemaan listalla vieläkin enemmän tarjolla, sillä Al-Khrsan ja ravintolan toinen osakas Mohammad Ghasemi, joka tunnetaan paremmin nimellä Mika, aikovat uudistaa ruokalistaa lähiaikoina.
– Nykyinen lista on ollut testilista. Olemme kysyneet asiakkaiden mielipiteitä ja muokkaamme ruokalistaa palautteen perusteella. Tulemme jatkossakin panostamaan todella paljon grilliruokaan ja vegaaniseen ja kasvisruokaan. Tarjolle tulee muun muassa kikherneistä ja pavuista valmistettuja annoksia sekä pastaa, Al-Khrsan sanoo.
Ravintolassa valmistetaan kaikki itse leipiä ja falafelejä myöten. Pita Housen kokilla on pitkä kokemus ravintolatyöstä, sillä hän on valmistanut ravintolaruokaa ympäri maailmaa 40 vuoden ajan ja toiminut itsekin ravintoloitsijana.

Suvi Roselli

27.7.2022

Oman näköistä ruokaa

Sekä Al-Khrsan että Ghasemi päätyivät Suomeen pakolaisina. Al-Khrsan pakeni Irakista ensin Iraniin ja sieltä Suomeen vuonna 2002. Ghasemi tuli puolestaan Iranista Turkin kautta Suomeen vuonna 2008. Toisiinsa he tutustuivat kuntosalilla noin viisi vuotta sitten. Heillä molemmilla on takanaan aikaisempaa kokemusta ravintola-alalta.
– Olen työskennellyt monessa pitseriassa ja oppinut sitä kautta valmistamaan pitsoja ja kebabeja ja tekemään pitseriatyötä, Al-Khrsan kertoo.
Ghasemikin on tehnyt satunnaisia vuoroja pitserioissa. Heillä molemmilla on lisäksi toinen työ. Al-Khrsan on työskennellyt 13 vuotta Elisalla ja Ghasemi valmistui vuonna 2014 hammashoitajaksi ja on työskennellyt kuusi vuotta Tampereen kaupungilla ja kaksi vuotta yksityisellä hammasklinikalla. He aikovat säilyttää työpaikkansa jatkossakin ja samalla pyörittää ravintolaa.
Idea ravintolan perustamisesta syntyi, kun Al-Khrsan ja Ghasemi olivat yhdessä syömässä eräässä ravintolassa.
– Siellä salama iski, kun tajusimme, ettei ruoka ollut sitä, mitä halusimme syödä. Päätimme tarjota ihmisille meidän näköistä ruokaa, Al-Khrsan kertoo.
Niinpä hän ja Ghasemi tekivät liikesuunnitelman, laativat ruokalistan ja saivat pankilta lainan, jonka turvin he saattoivat perustaa ravintolan nykyiseen paikkaan.
Ravintolassa työskentelee tällä hetkellä Al-Khrsanin ja Ghasemin lisäksi vain kokki sekä silloin tällöin Al-Khrsanin veli. Tulevaisuudessa työntekijöitä tarvitaan todennäköisesti lisää, erityisesti tarjoilijoita, joita kutsutaan tarvittaessa töihin.
– Ruuan valmistusta emme luovuta tässä vaiheessa kenellekään, Ghasemi sanoo.

bottom of page