top of page

Pohjoisakselille nousee uusi asumisoikeuskohde

Havainnekuva uudesta kerrostalosta: näkymä sisäpihalta. Kuva: BST-Arkkitehdit Oy.

Hartela toteuttaa asumisoikeuskohteen TA-Asumisoikeus Oy:lle Hervannan pohjoisakselille Aasianpiha 3:een. Osoitteeseen jo valmistunut yksi kerrostalo ja parkkihallin rakentamista on aloitettu.

Milla Zuev

27.3.2024

– Tätä hanketta on suunniteltu pitkään, ja se juontaa juurensa Tampereen kaupungin tontinluovutus kilpailuun vuonna 2017 ja siihen, että koko alueelle ideoitiin, millaista asumista sinne voisi tulla. Siitä asti on suunniteltu, että alueelle tulisi asumisoikeusasuntoja, ja TA on ollut meillä kumppanina jo pitkään, sanoo Hartela Pirkanmaa Oy:n toimitusjohtaja Hanna Marttila.

– Tässä yhteydessä kun pysäköintihallia on rakennettu, päästään myös tekemään loppuun Aasiansiltaa. Kun olemme osaltamme saaneet parkkihallin valmiiksi, pääsee kaupunki rakentamaan siltaa eteenpäin. Tämän kerrostalon alle tulevan parkkihallin rakentaminen alkoi puolestaan jo joulukuussa, Marttila jatkaa.

Kohteen rakennustyöt ovat juuri lähteneet käyntiin. Kohde valmistuu kesäkuussa 2025. Rakennukseen tulee kuusi kerrosta, minkä lisäksi maanalainen kellarikerros ja pysäköintihalli. Asumisoikeusasunnot vaihtelevat kaksioista neliöihin, ja rakennuspinta-alaa tulee olemaan 2264 neliömetriä.

– On hienoa päästä jatkamaan Hervannan uuden alueen rakentamista. Alueelle kehittyy upea ja monipuolinen asuinalue ratikkareitin varrelle, tarjoten helpon pääsyn Hervannan laajaan palvelutarjontaan, luontoon sekä työ- ja opiskelupaikkoihin. TA:n asumisoikeusasunnot täydentävät hienosti aluetta, ja on mahtavaa päästä toteuttamaan hanketta tutun kumppanin kanssa, Marttila sanoo.

Talon julkisivuun luodaan metallinen sanataideteos, joka perustuu Seppo Jokisen Komisario Koskinen -kirjan teksteihin. Teoksen toteuttavat kirjailija Karoliina Suoniemi sekä katutaiteilijat Hennakirsikka Halme ja Maikki Rantala.

Hartela tulee rakentamaan Hervannan pohjoisakselille kaikkiaan 13 asuntokohdetta. Pohjoisakselille on nousemassa niin omistusasuntoja, ARA-kohteita kuin vapaarahoitteisia vuokratalojakin.

bottom of page