top of page

Pohjoisakselin valmistuminen viivästyy vuosilla

Hervannan pohjoisakselin rakentaminen viivästyy jopa muutamalla vuodella.

Hervannan pohjoisakselin rakentaminen viivästyy jopa muutamalla vuodella. Kaikki alueen asuinkerrostalot ovat uusimman aikataulun mukaan valmiita todennäköisesti vuoteen 2033 mennessä.
2 000 asukkaalle suunnitellun alueen viivästyminen johtuu rakennusalan vaikeuksista.
Skanska vetäytyi kesällä hankkeistaan asuntomarkkinoiden vaikean tilanteen vuoksi. Asunnot eivät mene kaupaksi.
Tampereen asunto- ja kiinteistölautakunta päätti antaa Skanskalle varatut tontit Hartelan rakennettaviksi.
Hartelan ensimmäinen rakennus osoitteessa Aasianpiha 1 on jo harjakorkeudessa. Viisikerroksisessa talossa on 28 kestävän kehityksen mukaista vuokrakotia.
Suunnitteilla Hartelalla on noin kuusi uutta asuinkerrostaloa sekä talojen yhteinen pysäköintirakennus. Niiden rakentamisen aikataulusta ei ole tietoa.

Hervannan Sanomat

6.9.2023

Kaupunki rakentaa sillat loppuun

Alueen talojen yhteisestä pysäköintilaitoksesta aiotaan rakentaa sellainen, että se jatkuu yhtenäisenä ketjuna valtaväylän puoleiselle reunalle, johon nousevien rakennusten pysäköintitilat ovat talojen alla.
Vasta niiden valmistuttua kaupunki voi rakentaa sillat loppuun. Kreate rakensi siltojen Tieteenkadun puoleiset osuudet aikataulussa.
Talojakaan ei voi alkaa rakentaa ennen kuin kaikki pysäköintilaitokseen liittyvät sopimuskuviot ovat kunnossa.
Kesällä valmistui myös Aasiansillan kautta kulkevan pyöräily- ja kevyenliikenteen reitin tukimuuriin näyttävä muraali, joka kuvaa Hervannan historiaa. Muraalin teki taiteilija Terhi Ekebom.

Valtaväylä tämän kuun lopussa

Hervannan Valtaväylän uusi linjaus valmistuu tämän kuun lopussa. Kreaten vastaavan työnjohtajan Alvar Peltolan mukaan kesällä 2022 alkaneet työt ovat edenneet aikataulussa. Kreate rakensi Valtaväylän läntisten kaistojen alle vesihuollon verkostot.
– Ennen kuin Valtaväylä voidaan kokonaisuudessaan ottaa käyttöön, liikennevalot käyttöönotetaan ja tehdään ajoratamerkinnät, Alvar Peltola toteaa.
Myös Hepolamminkadun liikennevalo-ohjattu risteys avataan samalla.
– Pohjoisakselin Orivedenkadun sillan alapuolisen liittymän ohjaavat liikennevalot huputetaan testauksen jälkeen odottamaan alueen valmistumista.
Alkukesästä nurmen peittämälle keskisaarekkeelle istutettiin yhden puun vuorijalava- ja lehmusrivistö. Saarekkeessa on myös valaisinpylväät.

bottom of page