top of page

Poikkeusolot voimaan- pääministeri Sanna Marin vetosi jokaiseen suomalaiseen

Valtioneuvosto on todennut yhdessä Tasavallan Presidentin kanssa, että Suomessa vallitsevat nyt poikkeusolot.

Satu Lepistö

1.3.2021

Valtioneuvosto kertoi tiedotustilaisuudessaan tänään, että valtioneuvosto on todennut Tasavallan Presidentin kanssa, että Suomessa vallitsevat nyt poikkeusolot. Poikkeusolot todetaan samoin perustein kuin vuosi sitten maaliskuussa. Vielä ei ole pääministeri Sanna Marinin mukaan välitöntä tarvetta ottaa valmiuslakeja käyttöön, mutta toimivaltuuksien käyttöönoton mahdollisuutta ei suljeta pois.
Ravintolat suljetaan, henkilöstöravintolat pysyvät auki
Hallituksen esitys ravintoloiden sulkemisesta on lähtenyt eduskuntaan. Ehdotuksen mukaan ravintoloiden tilat suljetaankiihtymis- ja leviämisvaiheessa olevilla alueilla kolmeksi viikoksi ensi maanantaista 8.3. alkaen. Ulkopuolisilta suljettuja henkilöstöravintoloita sulku ei koske. Ulosmyynti on sallittua jatkossakin.
Pääministeri Marin vetosi tiedotustilaisuudessa jokaiseen suomalaiseen. Hän ei sulje pois ulkonaliikkumiskiellon mahdollisuutta Suomessa, mutta ainakaan vielä tilanne ei ole niin paha. Marin nimesi yhdeksi mahdollisuudeksi rajata ihmisten liikkumista samalla tavalla kuin viime vuonna Uudenmaan sulkemisen aikaan.
- Suojellaan jokaisen omaa, läheisten ja kanssaihmisten terveyttä, sanoo Marin ja pyytää välttämään paikkoja, joissa kontakteja voi syntyä, pitämään maskia ja huolehtimaan hygieniasta.
Marinin mukaan hallitus arvioi tilannetta seuraavan kerran keskiviikkona. Ministeriö on vaatinut esimerkiksi yksityisten kuntosalien sulkua.

bottom of page