top of page

Ratikka tuo muutoksia bussilinjoihin - Kaakkoisen Tampereen Nysse-liikenne 9.8. alkaen

Ratikan liikennöinnin käynnistyessä ensi maanantaina voimassa ovat Nyssen uudet reitistöt ja aikataulut.

Satu Lepistö

4.8.2021

Matkahakuja tekemään ja palvelua linjakohtaisesti tarkastelemaan pääsee Nyssen sivuilla Linjasto2021-reittioppaassa osoitteessa https://linjasto2021.digitransit.fi. Palvelusta löytyvät myös aikataulut. Matkahakuja pääsee tekemään Nyssen reittioppaassa. Koko linjaston pääsee kartalla näkemään Remix-karttasovelluksessa.
Mutta miten kaakkoisen alueen liikenne jatkossa toimii? Tarkista tästä oman alueesi linjat.

Annala ja Hikivuori

Linjat 9 ja 19 liikennöivät Annalasta Kaukajärven ja Haiharan, Messukylän/Aakkulan ja Kalevanharjun kautta Yliopistolle, Sorin aukiolle, Koskipuistoon ja Keskustorille. Linjan 9 pääte- ja lähtöasema on Annalassa, Maustekadulla ja se kiertää Hikivuoren kautta.
Linja 19 liikennöi Juvankatua suoraan Kaipaseen, josta se jatkaa Ruskon kautta Hervantaan. Molemmat linjat jatkavat keskustasta Lielahteen ja Lentävänniemeen.

Hirvikallio ja Kaipanen

Linja 19 liikennöi Hervannasta Ruskon ja Kaipasen kautta Annalaan ja edelleen kohti keskustaa. Hirvikallion asuinalueelta on alle 700 metriä lähimmille.
Saarenmaantien pysäkeillä on pyöräkatos ja ne ovat kävelymatkan päässä, samoin Lorukorvenkadun pysäkit Kaipasessa.
Uudistuksen myötä linjan 20R palvelu päättyi matkustajamääriin perustuen. Linjalle 20 nousi Hirvikallion pysäkeiltä arkipäivisin noin 26 matkustajaa (vuorokohtaisesti 0,29 matkustajaa), kun taas Kaipasessa linjan 9B vastaava luku oli 79 matkustajaa (vuorokohtaisesti 0,87 matkustajaa).
Haihara ja Kaukajärvi

Kaukajärveltä liikennöi linja 10, joka jatkaa Viialan, Turtolan, Muotialan, Jokipohjan ja Nekalan kautta keskustaan.
Juvankatua liikennöi linjat 9, 19 ja 38. Linjat 9 ja 19 tulevat Annalasta ja jatkavat keskustaan Aakkulan/Messukylän, Kalevanharjun, Yliopiston, Sorin aukion ja koskipuiston kautta. Kalevantietä liikennöi myös linja 40, joka tulee Kangasalta.
Linja 38 on yhteys Hervannasta Linnainmaan kautta Kaupin kampukselle. Linja jatkaa Rantatunnelia länteen.

Lukonmäki

Turtolankadulla liikennöi linja 6, joka jatkaa Viialan, Messukylän/Aakkulan, Vuohenojan ja Järvensivun kautta keskustaan. Linja kääntyy Koskipuistossa itään, ajaen rautatieaseman ja Kalevan kautta Kaupin kampukselle, Linnainmaalle ja Vatialaan.
Hervannan valtaväylältä pääsee bussilinjojen 13 ja 36 kyytiin. Linja 13 ajaa Hallilan, Veisun, Nirvan ja Koivistonkylän kautta Hatanpään sairaalalle, josta jatketaan Ratinanrannan ja Hämeenpuiston kautta länteen.
Linjalla 36 voi matkustaa Hervannan kampuksen kautta Hermiaan, ja toissa suunnassa Muotialan ja Jokipohjan kautta Härmälään ja Pirkkalaan.

Hallila

Hallilan ratikkapysäkiltä pääsee matkustamaan keskustaan tai Hervantaan Ratikalla 3. Linja 13 ajaa Hallilasta, Veisun, Nirvan ja Koivistonkylän kautta Hatanpään sairaalalle, josta jatketaan Ratinanrannan ja Hämeenpuiston kautta länteen. Toisessa suunnassa linja ajaa Hervantaan.

Hervanta

Hervannasta on suora yhteys keskustaan Ratikalla 3. Matka maksetaan Nyssen lipuilla.
Bussilinja 5 ajaa Vuoreksen kautta Lahdesjärvelle ja jatkaa Viinikan kautta keskustaan.
Bussilinja 6 ajaa Lukonmäen, Viialan, Messukylän/Aakkulan ja Yliopiston kautta keskustaan. Keskustassa pysäkkejä on Sorin aukiolla, Koskipuistossa ja rautatieasemalla.
Bussilinja 13 ajaa Lukonmäen, Hallilan, Veisun, Nirvan ja Koivistonkylän kautta Hatanpään sairaalalle, josta jatketaan Ratinanrannan ja Hämeenpuiston kautta länteen.
Bussilinja 19 ajaa Hermian, Ruskon ja Kaipasen kautta Kaukajärvelle, jatkaen Messukylän/Aakkulan ja Yliopiston kautta keskustaan.
Linjalla 36 pääsee Hermiasta, Hervannan kampuksen ja Hervantakeskuksen, Muotialan, Jokipohjan ja Vihiojan kautta Härmälään ja Pirkkalaan.
Bussilinjalla 38 voi matkustaa Hervannasta Hermian ja Itä-Hervannan kautta suoraan Linnainmaalle, josta linja jatkaa Kaupin kampukselle ja Rantatunnelin kautta länteen.
Bussilinja 58 on yhteys Sääksjärvelle ja Ideaparkkiin.

Rusko ja Kaipanen

Linja 19 liikennöi Hervannasta Ruskon ja Kaipasen kautta Annalaan. Reitti jatkuu Kaukajärven ja Haiharan, Messukylän/Aakkulan ja Kalevanharjun kautta Yliopistolle, Sorin aukiolle, Koskipuistoon ja Keskustorille. Linja jatkaa keskustasta Lielahteen ja Lentävänniemeen.

Vuores ja Mäyränmäki

Runkolinja 5 ajaa Vuoreksesta Lahdesjärven, Taatalan, Viinikan kautta keskustaan. Keskustassa ajetaan Ratinan, Sorin aukion ja Koskipuiston kautta Keskustorille. Toisessa suunnassa linja ajaa Hervantaan.
Linja 33 on yhteys Mäyränmäestä Vuoreksen ja Tampereen aikuiskoulutuskeskuksen (TAKK) kautta keskustaan.
Linja 35 on nopea yhteys Mäyränmäestä Vuoreksen kautta keskustaan.


Nyssen sivuilta osoitteesta https://www.nysse.fi/syksy/tampere.html voit tarkistaa myös muiden alueiden linjat.

bottom of page