top of page

Rottasota jatkuu

Hervannassa on kärsitty rottaongelmasta ja käyty rottasotaa jo talvesta asti. Toiveikkaimmat lukijamme ovat jo toivoneet tilanteen hellittäneen. Tampereen Infran työmaapäällikkö Miia Heikka kertoi rottaongelman torjuntatilanteesta.

Satu Lepistö

9.6.2021Miten rottien torjunta on onnistunut? Kuinka paljon rottia vaparin läheltä on saatu kiinni?

- Rottien torjunta loukuilla ei ole tuottanut toivottua tulosta. Tällä viikolla aktiivisimmille alueille vaihdetaan myrkkyä sisältävät syötit. Paikkoihin asetetaan asiasta tiedotteet ja alueet merkitään nauhoilla.

Vieläkö alueella voidaan puhua rottaongelmasta?

- Voidaan, siksi joudumme siirtymään järeämpiin keinoihin.

Lukijamme havaintojen mukaan järven alueella ei näy rottia. Onko niitä siellä tavanomaista enempää enää?

- Suurimmat ongelma-alueet ovat nimenomaan Vaparin ja Lindforsinkadun läheisyydessä.

Lukijamme oli talvella havainnoinut, että kävelytien varressa vaparin päädyssä on pensaita, joiden lähellä rotat hänen mukaansa viihtyivät muun muassa puskiin ripustettujen talipallojen vuoksi. Hän ehdottaa, että pensaat poistettaisiin ensi talveen mennessä. Olisiko tällaisista viherrakentamiseen liittyvistä ratkaisuista apua rottaongelman yhteydessä? Onko rottaongelmasta ja niiden torjunnasta haittaa muille luonnoneläimille, kuten oravanpoikasille?


- Tätä voidaan harkita yhtenä vaihtoehtona. Ensisijaisesti pyritään estämään lintujen ruokinta alueella.
Voi olla haittaa. Tästä syystä ensin aloitettiin myrkyttömällä torjunnalla ja nyt, kun se ei ole toiminut toivotusti, joudumme siirtymään järeämpiin keinoihin.

bottom of page