top of page

Se Löytyi –tapahtumia Hervannassa

KotoCafen toiminnallisen perjantai-illan halatuin hahmo oli Panda-karhu.

Valtakunnallinen yhteiskristillinen mediamissio Se Löytyi on innoittanut seurakuntia järjestämään tapahtumia ja tempauksia eri puolilla Suomea.
Hervannan Kauppakeskus Duon toisessa kerroksessa on avattu kohtaamispaikka nimeltä Se Löytyi Cafe. Ovet ovat auki tiistaista torstaihin klo 12-15 osoitteessa Insinöörinkatu 23 D. Cafessa on mahdollisuus keskustella Katukappelin vapaaehtoisten kanssa ilmaisen kahvi- tai teekupin äärellä. Pikkulapsille on oma leikkitila.
Kohtaamispaikan isäntänä ja emäntänä toimivat Jorma ja Säde Puurtinen ovat yllättyneitä ja innostuneita.
– Kävijöitä on ollut päivä päivältä enemmän. He ovat tykänneet vapaasta ja kodikkaasta ilmapiiristä, he kertovat.
Kello 15:n jälkeen sisään alkaa tulla nuorta väkeä, kun Katukappelin nuorisotyöntekijä Saana Amoah aloittaa vuoronsa 12-29 –vuotiaiden parissa. Se löytyi Loungessa voi pelata lautapelejä, tehdä läksyjä ja viettää aikaa kavereiden kanssa.

Tarja jääskeläinen

12.10.2022

Toiminnallinen perjantai

KotoCafe Hervannan toiminnallisessa perjantai-illassa Hervannan kirkolla 30.9. askarreltiin, leikittiin ja taiteiltiin sekä pelattiin erilaisia pelejä. Algerialainen Omar opasti halukkaita jalkapallon ja karaten saloihin.
Alakakerrassa sai opetella sukan kutomista. Ryhmässä tehdyn käsihemmottelun lisäksi halukkaat saivat väriä kynsiinsä sekä verenpaineen mittauksen. Vaatepisteellä sai bongata lapsille päällepantavaa ja tuoda tarjolle puhtaita pieniksi jääneitä vaatteita.
Loppuillan ohjelmatuokiossa pikku-taiteilijat esittelivät maalauksiaan ja muskarilaiset lauloivat harjoittelemansa Jumalan kämmenellä -laulun. Katukappelin nuoret esittivät draaman ja kertoivat oman elämänsä löydöistä. Victory ToriTrion kantrimusiikki ja Helli-mummun ylistystanssi saivat lapsiin ja aikuisiin eloa. Eri-ikäisiä kävijöitä oli reilut 150 ja kansallisuuksia toistakymmentä.
KotoCafe Hervannan toiminnassa ovat mukana Tampereen eteläinen seurakunta, Hervannan Katukappeli sekä KotoDia-hanke.
Se Löytyi -kampanjassa on mukana lähes 400 seurakuntaa eri kirkkokunnista. Noin 2,3 miljoonaan kotiin on jaettu Se löytyi -kirjanen, jossa suomalaiset kertovat kokemuksiaan uskosta. Samat tarinat voi katsoa ja lukea eri kielillä seloytyi.fi -sivulla, AlfaTV:ssä, TV7:lla sekä somekanavilla. Missiosta kertovat myös Radio Dei, Radio Dei Plus sekä Patmos Radio. Kampanja näkyy myös sanomalehdissä ja ulkomainoksissa. Pirkanmaan kampanja huipentuu koko perheen Se Löytyi -suurtapahtumaan Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 29.10. klo 15-22.

bottom of page