top of page

Seurakuntakeskus tyhjennetään kesällä elokuussa alkavaa remonttia varten

Seurakuntakeskuksessa jaetaan remontin myötä tiloja uusiksi. Kuva: Pekka Ohtokangas

Hervannan remonttien vuosien yksi suurimmista remonteista alkaa seurakuntakeskuksessa ja vapaa-aikakeskuksessa elokuussa. Osin saman rakennuksen kilpailutuksen hoitaa kaupunki.

Pekka Ohtokangas

8.2.2023

Tampereen Eteläinen seurakunta aloittaa kesällä seurakuntakeskuksen tyhjentämisen remonttia varten. Elokuussa alkavan remontin on tarkoitus kestää vuoden 2024 jouluun asti.
– Ensimmäisenä adventtina vietetään sitten messu ja varmaan vietetään samalla jonkinlaiset juhlat, Eteläisen seurakunnan johtava kappalainen Kaija Karvala kertoo.
Suurin osa toiminnoista saadaan väistötiloihin, joista tiedotetaan myöhemmin. Joitain seurakuntakeskuksen toimintoja ei taas voida remontin aikana toteuttaa.
– Ikävä kyllä Kantapöytä -lounas on sellainen, mitä emme voi väistötiloissa tarjota. Voidaan lohduttautua sillä, että remontin jälkeen meillä on uusi, hieno keittiö ja paremmat tilat tarjota lounasta.

Vihdoin hissit

Remontissa uusitaan talon ulko- ja sisäpinnat, uusitaan rakenteita ja talotekniikkaa.
– Taloon tulee myös vihdoin kaksi hissiä.
Samalla seurakuntakeskuksessa jaetaan tiloja uusiksi, sillä Ahvenisjärven puoleisesta yläkerran siivestä luovutaan.
– Tila pysyy seurakuntayhtymän omistuksessamme, mutta siitä tulee ulosvuokrattavaa tilaa.
Tilat uusitaan Pietilöiden kädenjälkeä kunnioittaen.
– Remontista vastaavilla arkkitehdeilla on aikaisempaa kokemusta Pietilöiden rakennusten entisöinnistä, Karvala sanoo.
– Ja kyllä, värimaailma pysyy ennallaan.
Remontista vastaa arkkitehtitoimisto Forssi, pääsuunnittelijana toimii Marko Suutarla. Sama toimisto vastaa myös vapaa-aikakeskuksen remontista.
– Kaupunki hoitaa kilpailutuksen molempien toimijoiden puolesta, sillä vaikka tässä on kaksi eri toimijaa, on kyseessä kuitenkin osin samasta talosta, Karvala sanoo.

Energiatehokasta

Remontilla haetaan perusparannusten lisäksi energiasäästöjä. Uudet ikkunat ja ovet parantavat energiatehokkuutta, mutta seurakuntatalolla otetaan askel pidemmäs.
– Katolle asennetaan aurinkopaneelit ja tutkimme myös maalämmön mahdollisuutta.
Kulku seurakuntatalolle halutaan siirtää pääovelle. Tähän pyritään selkeämmillä opasteilla.
– Kaikki käyttävät sivuovea, ja itsekin olen syyllistynyt neuvomaan ihmisiä käyttämään sitä. Meillä on kuitenkin upea sisäpiha ja pääovet, joten koitamme ohjata ihmiset käyttämään niitä.
Sisäpihalle on suunnitteilla myös muualle haudattujen muistelo, jonkinlainen paikka, johon voi sytyttää kynttilän läheiselleen.
– Se on ollut jo pitkään suunnitelmissa. Uskomme, että sille olisi tarvetta täällä.

bottom of page