top of page

Suolijärven jäällä hiihdetään taas

Parikymmentä hiihtäjää saapui tekemään latuja Suolijärvelle lauantaina.

Suolijärvelle saatiin viimein noin 2,5 kilometrin mittaiset järviladut, kun noin kaksikymmentä innokasta hiihtäjää saapui paikalle lauantaina 20.1. aukaisemaan niitä.

Milla Zuev

24.1.2024

Ladun viereen myös käveltiin helpommin käveltävissä oleva polku. Nyt Suolijärvellä pääsee hiihtämään niin perinteisellä tyylillä, luistelutyylillä kuin nauttimaan pian paistavasta kevätauringosta kävellenkin.

Tampereen kaupunki ei enää tee järvilatuja vedoten turvallisuussyihin. Kaupungin päätöksen mukaan “niin henkilökunnan kuin asiakkaidenkin turvallisuutta ei pystytä turvaamaan lain edellyttämällä tavalla, joten Tampereen kaupunki ei enää tee jäälatuja.”

Hiihtäjät oli kutsunut koolle Suolijärvelle ProHervanta-verkosto.

Näsijärvellä puolestaan on edelleen järviladut, mutta ne ovat yksityisen yrittäjän tekemät.

Ikäihmisille tärkeää

Hiihtämään Hervannassa kyllä pääsee, mutta monelle hiihtäminen hankalassa maastossa mahdotonta, oli nuori tai vanha. Mäkisiä maastoja pidetään vaarallisina ja raskaina, eikä moni esimerkiksi uskalla laskea mäkiä. Siksi tasamaahiihto on monelle paras ratkaisu.

– Mäkinen maasto on niin vaarallinen. Tällä iällä ei enää uskalla laskea mäkiä tuolla maastossa. Viime vuonna laskin kerran Nirvassa ja olin aivan sydän syrjällään, kertoo hiihtämään tullut Ulla-Maija Vanha-Aho.
Merja Hanhela puolestaan ihmettelee, kannattaako kaupungin saman tien sulkea myös kaikki uimahallit ja jäähallit riskien vuoksi.

Hiihtäjät ovat sitä mieltä, että tasamaahiihto on hyvä tapa pitää terveyttä yllä, ja Suolijärven kaltainen paikka on loistava hiihtoon niin mielelle kuin kehollekin. He ovat myös haastatelleet pidempään Hervannassa asunutta henkilöä, joka on kertonut, ettei järveen ole kukaan koskaan hiihtäessä pudonnut. Lähistöllä sijaitseva avantokaan ei sikäli ole riski, että se sijaitsee kyllä Suolijärven rannassa, mutta ei latujen välittömässä läheisyydessä. Sen sijaan maastoladuilla kaatumisia tulee jatkuvasti.

– Ihmetyttää kaupungin käsitys turvallisuudesta sikäli, että miksi yhtäkkiä ihmiset, jotka ovat tehneet näitä latuja kymmeniä vuosia ovat yhtäkkiä menettäneet ammattitaitonsa täysin, eikä heitä uskalla päästää järven jäälle, kommentoi Sirpa Koivu.

bottom of page