top of page

Suolijärven ulkokuntoilupaikka sai uudet laitteet tänä kesänä

Suolijärven uimarannan kuntoilupaikka peruskorjattiin kesällä.

Suolijärven uimarannan ulkokuntopaikan vanhat siniset metallirunkoiset välineet saivat lähdön kesällä. Uudet laitteet asennettiin paikoilleen elokuussa.

HerSa

14.9.2023

Kuntoilupaikalla on nyt jalkaprässi ja ylätalja, jotka ovat painopakkalaitteita eli niissä voi säätää vastusta itselleen sopivaksi. Lisäksi käytettävissä on kuntopyörä ja roikkumistangot. Laitteissa on huomioitu eri-ikäiset, -kokoiset ja -taitoiset kuntoilijat ja heidän turvallisuutensa. Laitteilla voi treenata kaikkia isoja lihasryhmiä, hartioita, jalkoja, rintaa ja selkää.

Myös uudet välineet ovat metallirunkoisia. Ne ovat kestävämpiä ulkotiloissa eivätkä ole kovin alttiita ilkivallalle. Turvallisuussyistä laitteet tarkastetaan kolme kertaa vuodessa.

Tampereella on liikunta-alueilla noin 13 ulkokuntolaitteilla varustettua kuntoilupistettä, jotka ovat vapaassa ympärivuotisessa käytössä. Lisäksi monissa puistoissa on kuntoilupaikkoja laitteineen.

Tamperelaiset toivovat lisää ulkokuntosaleja, koska ne ovat maksuttomina ja niihin voi poiketa helposti ulkoilun yhteydessä.

Niitä on toivottu jopa leikkipuistojen yhteyteen, jolloin aikuiset voivat treenata, kun lapset puuhaavat leikkipaikalla.

bottom of page