top of page

Takahuhdin, Tesoman ja Pohjois-Hervannan kouluilla rokotetaan sunnuntaina lapsia ilman ajanvarausta

Tampereella Takahuhdin, Tesoman ja Pohjois-Hervannan kouluilla annetaan koronarokotuksia 5–11-vuotiaille lapsille ilman ajanvarausta sunnuntaina 30. tammikuuta kello 11–17. Lisäksi Hatanpään koronarokotusyksikössä rokotetaan ilman ajanvarausta joka päivä kello 8–18. Rokotukseen voi tulla mihin tahansa rokotuspaikkaan riippumatta lapsen koulusta tai asuinpaikasta.
Rokotuspaikat: Hatanpään koronarokotusyksikkö, Hatanpäänkatu 24 (C-rakennus), Pohjois-Hervannan koulutalo, liikuntasali, Opiskelijankatu 25, Takahuhdin koulu, liikuntasali, Hanhenmäenkatu 2 ja Tesoman koulu, liikuntasali, Kohmankaari 11.
Voit myös varata ajan koronarokotukseen 5–11-vuotiaalle lapselle koulujen rokotuspisteisiin sekä Hatanpään koronarokotusyksikköön. Aikoja on hyvin saatavilla tälle ja ensi viikolle. Koulujen rokotuspisteet sulkeutuvat 6. helmikuuta. Tämän jälkeen lasten rokotuspaikkana toimii ainoastaan Hatanpään koronarokotusyksikkö. Ohjeet ajanvaraukseen löydät Tampereen kaupungin koronarokotussivuilta.
Huomioithan seuraavat asiat ennen rokotukseen tuloa: Jos lapsi on sairastanut koronainfektion, rokotus voidaan antaa aikaisintaan 4–6 kuukauden kuluttua sairastamisesta. Sairastetuksi taudiksi katsotaan myös kotitestin positiivinen tulos. Ulkopaikkakuntalaiset lapset saavat koronarokotuksen omasta kunnastaan.

Lähde: Tampereen kaupunki

25.1.2022

Huoltajan suostumus lapsen koronarokotukselle

5–11-vuotiaat lapset tulevat rokotukseen ensisijaisesti huoltajan kanssa. Huoltajat päättävät yhdessä lapsen rokottamisesta ja lapsen rokottamiselle tulee olla molempien huoltajien suostumus. Lapsen rokotteelle tuova huoltaja huolehtii siitä, että rokottamiselle on suostumus myös mahdolliselta toiselta huoltajalta. Kirjallista suostumusta ei kuitenkaan pyydetä.
Jos lapsi tulee rokotukseen yksin, pyydetään molempia huoltajia allekirjoittamaan suostumuslomake (myös käsin kirjoitettu lappu hyväksytään). Lomake tuodaan mukaan rokotustilanteeseen.
Muistilista rokotukseen tuleville: Tule rokotuspaikalle vain terveenä. Paikalle kannattaa saapua aikaisintaan 15 minuuttia ennen varattua aikaa. Käytä kasvomaskia ja desinfioi kädet rokotuspaikalle tullessasi ja sieltä lähtiessäsi. (Kasvomaskia suositellaan käytettävän koulun tiloissa 1. luokasta lähtien. Muuten suositus on 12 vuotta.) Pidä muihin turvaväliä vähintään kaksi metriä. Ota mukaan lapsen Kela-kortti tai henkilökortti. Lapsi on pukeutunut vaatteeseen, josta on helppo saada olkavarsi paljaaksi

bottom of page