top of page

Talvirenkaita saa mutta ei yhtä halvalla kuin viime syksynä

Auton talvirenkaat kannattaa tänä vuonna hankkia ajoissa. Kuvituskuva.

Parhaillaan käynnissä oleva Ukrainan sota on vaikuttanut merkittävästi joidenkin tuotteiden saatavuuteen ja hintoihin. Moni autoilija saattaakin pohtia, että löytyykö rengasliikkeistä vielä talvirenkaita, kun talvikausi lähestyy. Kysyimme asiaa kahdelta renkaidentoimittajalta.
– Ainakaan meillä ei ole merkittäviä saatavuusongelmia autonrenkaissa. Sesongin aikana voi olla yksittäisiä tuotteita ja rengaskokoja, joita ei ole saatavilla. Valtaosa asiakastarpeista pystytään kuitenkin täyttämään ja jokaiselle asiakkaalle pyritään löytämään sopivin ratkaisu, kuluttajakaupan johtaja Vesa Laitinen Vianorilta kertoo.
Vianorin renkaat tulevat eri rengastoimittajilta.
– Talvirenkaiden valikoimassamme pääpaino on Nokian Tyres Hakkapeliitta tuotteilla. Nyt varastossa olevia renkaita on tehty kaikissa Nokian renkaiden tehtaissa. Jatkossa kaikki Suomen markkinoille tulevat Hakkapeliitat valmistetaan Nokian renkaiden tehtaalla Pirkanmaalla.
– Lisäksi valikoimassa on EU alueella valmistettavat GoodYear ja Sava renkaat, sekä Kiinassa valmistettavat GT Radial ja Radar renkaat. Edellä mainitut tuotteet muodostavat päävalikoiman, mutta myymme myös kaikkia muitakin rengasmerkkejä, esimerkiksi Micheliniä.
Vianorilla kuten varmasti monella muullakin rengasmyyjällä on jouduttu tekemään erityisjärjestelyjä talvirenkaiden saamiseksi.
– Tilasimme ja varastoimme talvirenkaita tavallista aikaisemmin. Lisäksi olemme kartoittaneet vaihtoehtoja valikoiman laajentamiseksi, ja ottaneet aikaisempaa useampia rengasmerkkejä valikoimaan.

Suvi Roselli

19.10.2022

Kannattaa olla ajoissa liikkeellä

Vaikka talvirenkaita onkin saatavilla, on niiden hinta tänä vuonna selvästi korkeampi kuin aikaisempina vuosina.
– Inflaatiokehitys on näkynyt myös rengasalalla. Renkaiden hinnat ovat nousseet, ja nousun määrä riippuu merkistä ja mallista. Tyypillisen talvirengassarjan hinta on noussut keskimäärin hieman alle sata euroa viime syksyyn verrattuna. Hintojen ollessa nousussa haluamme tarjota asiakkaille joustavia maksutapoja, kuten 12kk korottoman ja kuluttoman maksuajan.
Laitinen kehottaa autoilijoita hankkimaan talvirenkaansa mahdollisimman hyvissä ajoin.
– Lokakuun kallistuessa loppupuolelle ei kannata enää siirtää renkaiden hankintaa. Erityisesti se kannattaa turvallisuuden ja mukavuuden takia, että on varmasti turvalliset renkaat ensiliukkaiden tullessa. Renkaiden saatavuus on ennakkopelkoja parempi, mutta jos asiakkaalla on harvinaisempi rengaskoko, niin varmasti kannattaa ennakoida myös sen varmistamiseksi, että saa haluamansa renkaat.
Myös Hervannan Ruskossa sijaitsevassa Mansen autossa talvirenkaita on saatavilla. Yrityksen renkaat tulevat Suomesta ja Euroopasta.
– En usko, että maailmasta tavara loppuu. Esimerkiksi Nokian renkaiden uusinta mallia on saanut toistaiseksi hyvin. Talvirenkaiden hinnat ovat kuitenkin nousseet noin 20 prosenttia, yrittäjä Mika Koivunen sanoo.
Mansen autolta ostetaan tosi paljon Nokian talvirenkaita, mutta myös halpa kiinalainen rengas käy hyvin kaupaksi.
– Jos haluaa jotkin tietyt talvirenkaat, niin nyt kannattaa olla ajoissa liikkeellä, Koivunen kehottaa.

bottom of page