top of page

Tampereelle kahdeksan raitiovaunuja lisää

Linja 3 kaipaa kovasti lisävaunuja, ruuhka-aikoina ratikka on täynnä jo melkein heti lähtiessään. Kuva: Pekka Ohtokangas

Tampereen Raitiotie Oy ja Škoda Transtech Oy ovat sopineet kahdeksan lisävaunun toimittamisesta Tampereelle.

HerSa

14.12.2022

Tampereen Raitiotie Oy ja Škoda Groupiin kuuluva Škoda Transtech Oy ovat sopineet kahdeksan lisävaunun toimittamisesta Tampereelle. Alunperin sovittiin viidestä, mutta sopimusta täydennettiin 14.12. vielä kolmella lisävaunulla. Vaunujen ja niiden yhteydessä hankittavien varaosien kokonaishinta on yli 30 miljoonaa euroa.

– Tampereen Ratikan matkustajamäärät ovat jatkuvassa kasvussa. Vaunujen lisätilauksella haluamme vastata kysyntään ja varmistaa, että kapasiteettimme riittää jatkossakin, kun raitiotie laajenee, Tampereen Raitiotie Oy:n toimitusjohtaja Pekka Sirviö sanoo.

– Hervannan ja Lentävänniemeen suuntiin lisätään vaunuja samalla, heinäkuusta 2024 alkaen, joukkoliikennejohtaja Mika Periviita kertoo.

Uudet raitiovaunut toimitetaan Tampereelle heinäkuun 2024 ja huhtikuun 2025 aikana. Škoda Transtech Oy toimii Tampereen Ratikan vaunujen kunnossapitäjänä. Hervannan varikolla vaunujen päivittäishuollossa ja korjaamolla työskentelee 17 henkilöä.

bottom of page