top of page

Tampereen Infra uudistaa jalankulku- ja pyörätiemerkintöjä

Ahvenisjärventielle on jo maalattu eroteltujen jalankulku- ja pyöräteiden uudet merkit.

HerSa Infra uudistaa eri puolilla Tamperetta eroteltujen jalankulku- ja pyöräteiden merkintöjä. Suunnitelmat ja mallit on laatinut kaupungin liikennesuunnittelu.
Työ on mittava ja suunnitelmakuviakin on tehty 41 kappaletta. Suojateitä tehdään pyörätien yli noin 508 neliömetriä, sulkuviivaa tehdään reilu 18 km ja erotteluviivaa maalataan noin 3,8 km.
Pyörätiesymboleja tulee 1044 kpl ja jalankulkijasymboleja 519 kpl. Pyörätiesymboleja on enemmän senkin vuoksi, että kahdensuuntaisesti ajettaville pyöräteille tarvitaan kahdet symbolit. Ensin tehdään symbolit, sen jälkeen suojatiet sekä sulku- ja erotteluviivat.
Eroteltujen väylien uudet merkinnät kaakkoisella Tampereella keskittyvät Hervannan alueelle. Merkinnät uusitaan Ahvenisjärventiellä, Lindforsinkadulla sekä Teekkarinkadulla.
– Arvioisin, että 90 prosenttia Hervannan töistä on jo suoritettu, kertoo vastaava työnjohtaja Inka Lähde Tampereen Infran liikennemerkkipalveluista.
– Työt etenevät, hyvin, sillä erotellun jalkakäytävän ja pyörätien merkintöjä tehdään niin päiväs- kuin yöaikaan. Sade tosin on välillä keskeyttänyt työt, koska pintojen tulee olla puhtaita ja kuivia, jotta uudet merkit pysyvät.
Käytännössä viivat vedetään maalausauton avulla. Ajoneuvon peräosassa on maalauskone, jolla viivaa saadaan tehtyä. Symbolit kiinnitetään asfalttiin yleensä nestekaasupolttimen avulla.

2.8.2023

bottom of page