top of page

Tampereen kaupungilta kädenojennus YSTI:lle ja Venlantuvalle

Venlantupa on Taina ja Pekka Tammisalolle erittäin tärkeä paikka.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta myönsi kokouksessaan 29. toukokuuta avustuksia ikäihmisten kokoontumistilojen vuokrakustannuksiin. Avustuksia saaneiden tahojen listalla ovat myös hervantalaiset Venlantupa sekä Yhdessä Selviytymisen Tuki YSTI. Venlantuvalle myönnettiin avustusta 11 300 euroa ja YSTI:lle 14 100 euroa. Muita avustusta saaneita tahoja ovat Ehkäisevä päihdetyö EHYT, Tampereen Eläkkeensaajat, Tampereen Seudun Eläkkeensaajat, Tampereen kansalliset seniorit, Mansen Eläkkeensaajat sekä Pohjois-Teiskon maa- ja kotitalousseura.

Milla Zuev

5.6.2024

Rahaa sai hakea ikäihmisten avoimen toiminnan vuokrakustannuksiin, mutta ei esimerkiksi yhtiövastikkeisiin, toimistokuluihin tai tilavaraus- ja käyttömaksuihin. Avustus on tarkoitettu vain jo olemassa oleviin toiminnan kustannuksiin ja se on käytettävä vuoden 2024 aikana.

- Myönnetyillä avustuksilla kaupunki turvaa ikäihmisten toimintoja Tampereella. Kokoontumiset ja aktiivinen toiminta ylläpitävät seniorien toimintakykyä ja ehkäisevät yksinäisyyttä, muistuttaa sivistyspalveluista vastaava apulaispormestari Matti Helimo.

Lottovoitto

Venlantuvan Anja Nummela kommentoi, että kaupungin kädenojennus vuokrakustannuksiin on Venlantuvalle kuin lottovoitto. Hän myös kiittää tästä pormestari Kalervo Kummolaa.

– Haimme alun perin 1000 euron toiminta-avustusta, mutta ilmeni, että voimme saada tila-avustusta. Pormestari Kummola on ollut ensimmäinen poliitikko, joka on saanut tällaista aikaan, Nummela kommentoi.
Avustuksesta on jo nyt ollut Venlantuvalle apua, sillä vuokramenot ovat korkeat.

Kuin toinen olohuone

Taina ja Pekka Tammisalolle Venlantupa on tärkeä paikka.

– Käymme täällä neljä kertaa viikossa ja olemme käyneet heti Hervantaan muuttamisemme jälkeen. Tämä on meille kuin toinen olohuone. Täällä on myös helposti tutustunut uusiin ihmisiin, Taina kehuu.
– Kaikki myös ovat täällä samaa ikäluokkaa kanssamme.

Venlantuvassa parasta on Tainan ja Pekan mielestä vertaistuki, liikunta, ruoka, musiikki ja seura sekä se, että kaikkeen saa osallistua omien toiveiden mukaan. Ilmapiiriä Tammisalot kehuvat rennoksi ja huumorintajuiseksi.

– Emme ole muuta kaivanneetkaan, kun tänne löysimme. Tänne on niin ihana tulla, Tammisalot kommentoivat.

Venlantuvalla on tällä hetkellä suunnitteilla kesäretki Nokian kesäteatteriin, Kievarin salaisuus -musiikkinäytelmään.

Parempaa ikäihmisille

Myös YSTI:lle avustus vuokrakustannuksiin on tärkeä.

– Mukava kädenojennus tuli. Kaikki avustukset pienenevät, niin tässä maailmantilanteessa tämä on todella hyvä. Tämä merkitsee sitä, että meidän ei tarvitse käyttää perustoimintaan tulevia rahoja vuokriin ja voimme tarjota ikäihmisille parempaa toimintaa, kommentoi YSTIn toiminnanjohtaja Riitta Kraatila.

bottom of page