top of page

Tampereen Ratikan kahdeksas vaunu saapuu torstai-iltana

Tampereen Ratikan kahdeksas vaunu saapuu torstai-iltana.

Satu Lepistö

2.3.2021

Tampereelle saadaan kahdeksas raitiovaunu myöhään torstai-iltana 4.3. Vaunun purku raiteelle tehdään perjantaiaamuna.

Tampereella ovat käynnissä uusien kuljettajien koulutusajot, joiden yhteydessä seurataan niin raitiotiejärjestelmän kuin uusien raitiovaunujenkin toimintaa. Tampereella tällä hetkellä olevalla vaunulla on ajettu nyt yhteensä lähes 14 000 kilometriä.

- Vaunujen tuotanto tehtaalla on täydessä vauhdissa. Uusia vaunuja valmistuu enimmillään kolme kuukaudessa. Käyttöönottomenettelyt ovat vakiintuneet niin, että uudet vaunut saadaan liikennöitsijän käyttöön nopeasti niiden saavuttua Tampereelle. Ratikka on tästä eteenpäin entistä tavanomaisempi näky Tampereen katukuvassa, Tampereen Raitiotie Oy:n kalustopäällikkö Ali Huttunen kertoo.

Käynnissä olevien koeajojen pääpaino on liikenteenohjaajien ja kuljettajien koulutuksessa sekä koeajoissa testimatkustajien kanssa. Kevään aikana tullaan lisäksi tekemään valmistuvan ratainfran ja vaunujen käyttöönottoon liittyviä koeajoja. Koeajoja suoritetaan tällä hetkellä arkipäivisin noin klo 8 ja 16 välillä. Ajopäivät tulevat pitenemään kevään aikana.

Raitiotien kunnossapitotöitä tehdään ympäri vuorokauden. Yöllä tehdään töitä, jotka häiritsisivät päivällä liikennöintiä.

Koska Ratikka ja raitiotien kunnossapitokalusto ovat pysyvä osa Tampereen liikennettä, jokaisen kannattaa kerrata myös Ratikkakaupungin liikennesäännöt osoitteessa www.tampereenratikka.fi/liikenneturvallisuus. Tampereen Ratikan liikennöinti alkaa 9. elokuuta.

bottom of page