top of page

Teekkarisauna Mörrimöykky peruskorjataan lahjoitusvaroilla

Teekkarisauna Mörrimöykyn peruskorjauksen alkamista Tampereen Teekkareiden puheenjohtaja Nina Kovanen ja Tanel Tiainen Rambollilta.

Vuonna 1992 valmistuneen teekkarisauna Mörrimöykyn peruskorjaus on alkanut. Korjaus valmistuu marraskuun puoliväliin mennessä.

Hervannan Sanomat

9.8.2023

– Sauna tehtiin aikanaan huomattavasti pienemmille opiskelijamäärille. Tilat ovat auttamattomasti ahtaat, Tampereen Teekkareiden puheenjohtaja Nina Kovanen toteaa.

– Remonttia on odoteltu innolla. Peruskorjaus on välttämätöntä, jotta saamme pidettyä saunan turvallisena, viihtyisänä ja toimivana tilana.

Yritykset ja muut Tampereen Teekkareiden läheiset sidosryhmät ovat lahjoittaneet projektiin työtä, materiaaleja ja rahaa. Suurimpia hankkeen tukijoita on esimerkiksi Tampereen Teknillinen Seura.

– Harmillisesti aloitus viivästyi liki parilla vuodella rahoitusongelmien vuoksi. Varoja kerättiin lahjoittajilta, mutta rakennusalan yhtäkkinen hintojen nousu muokkasi budjetin uusiksi. Kustannukset nousivat noin parikymmentä prosenttia.

Ilmanvaihto uusitaan

Teekkarisauna sai Tekniikankadun asemakaavassa oman tontin entisestä vuokra-alueestaan. Tontille annettiin myös jonkin verran lisää rakennusoikeutta, mutta sitä ei tässä remontissa käytetä.

Remontissa sauna parannetaan nykyisten seinien sisällä. Piha-alue ja julkisivu siistitään talkoilla peruskorjauksen jälkeen.

– Tämä on iso peruskorjaus. Sisäpuolelta puretaan kaikki höyrysulkua ja eristeitä myöten. Kaikki talotekniikka, iv-koneet ja sähköt uusitaan, kertoo Tanel Tiainen Rambollilta.

Tampereen Teekkareiden varapuheenjohtaja Iiro Parhankankaan mukaan uudistus on hyvin tervetullut.

– Talotekniikka on näkymätöntä, mutta sillä on iso merkitys tilojen toimivuudessa. Uusimisella saadaan lisää ilmanvaihtokapasiteettia. Viimeisillään olevan lämmitysjärjestelmän tilalle tulee nyt kaukolämpö.

Pääurakoitsijana hankkeessa toimii Consti Korjausrakentaminen Oy. Korjausrakentamisen suunnittelu- ja valvontatyötä on lahjoittanut Ramboll CM Oy ja projektista vastaa aktiivisena Tampereen Rakentajakiltalaisena tunnettu Tanel Tiainen.

Lahjoitusvaroilla ja talkoilla

Teekkarisaunan suunnittelusta järjestettiin kilpailun 1990-luvun alussa. Voittajaksi valittiin 34 ehdotuksen joukosta arkkitehtiopiskelija Juha Mäki-Jyllilän työ Mörrimöykky.

Nimi juonsi juurensa toisaalta tontin sijainnista korpikuusen kätkössä ja toisaalta terassin sammalkatosta, joka muistuttaa menninkäisen karvaista turkkia.

Rakennusalan yritysten sponsoroimana sauna saatiin tehtyä.

bottom of page