top of page

Teknillisen lukion rehtori Helena Tuusa eläkkeelle

Teknillisen lukion rehtori Helena Tuusa jää eläkkeelle. Hänen seuraajansa on apulaisrehtorina työskennellyt Pertti Murtovaara.

Satu Lepistö

2.6.2021

Elokuussa 2012 työnsä Tampereen teknillisen lukion rehtorina aloittanut rehtori Helena Tuusa jää eläkkeelle virastaan kesälomien jälkeen 1.syyskuuta 2021.
Uudeksi rehtoriksi Tuusan työn jatkajaksi on valittu Tampereen teknillisen lukion nykyinen apulaisrehtori Pertti Murtovaara.

Helena Tuusa, millaisia muistoja sinulle jää työstäsi Tampereen teknillisen lukion rehtorina?

- Hyviä muistoja. Olen pitänyt todella paljon työstäni Teklussa, jossa sain projektikseni kehittää ja ihan konkreettisestikin rakentaa kokonaan uuden tyyppisen lukion. Teklusta tuli todella onnistunut niin rakennuksena kuin kokonaisuutenakin. Teklussa on opiskelemassa mukavia nuoria ja henkilöstö on osaavaa ja motivoitunutta.

Onko työhösi kuulunut myös opettamista?

- Olen opettanut rehtorin työni ohella jonkin verran äidinkieltä, sillä lukion rehtorin virkaan kuuluu myös velvollisuus opettaa. Mielestäni tämä on hyvä asia, sillä opettaessaan näkee läheltä opettajien ja opiskelijoiden arjen työn.

Seuraajaksesi on valittu Teklun nykyinen apulaisrehtori Pertti Murtovaara. Millaisia ajatuksia se herättää, että työtäsi jatkaa tuttu ihminen ja työtoveri?

- Seuraajani, Teklun apulaisrehtorina työskennellyt Pertti Murtovaara aloittaa rehtorina 1.8.2021. Olen todella iloinen valinnasta. Murtovaara tunteen talon, mutta tuo tullessaan kuitenkin uusia näkemuksiä, sillä hän on päätoimisesti toiminut Tredussa koulutuspäällikkönä ja tehnyt Teklun apulaisrehtorin työtä sivutoimisesti.

Jäät virallisesti eläkkeelle 1.9. 2021. Millaisia eläkesuunnitelmia sinulla on? Millaisia terveisiä haluaisit lähettää työtovereille sekä nykyisille että entisille opiskelijoille?

- Tulevaisuus on työntäyteinen. Aika kulunee kolmen lapsenlapsen, meneillään olevan rakennusprojektin, lukemisen ja ulkoilun parissa. Kiitos teille kaikille! Teidän kanssanne on ollut mukavaa tehdä töitä. Minun tulee teitä ikävä.

bottom of page