top of page

Tieteenkatu 4:n rakentuu kolme uutta asuinkerrostaloa

Havainnekuva Tieteenkadulta katsottuna. Kuva: Arkkitehtipalvelu Oy / Jatke Oy.

Kolme uutta kerrostaloa on saanut rakennusluvan aloitusoikeudella Hervantaan Tieteenkadulle. Kyseessä ovat Pirkan Opiskelija-asunnot Oy:n, Asunto Oy Tampereen Hervannan Portin ja Kiinteistö Oy Kissantassun hankkeet. Tieteenkadulle tulee Tampereen kaupungin lupa-arkkitehti Kaija Raskin mukaan siis niin omistusasumista kuin opiskelija-asuntojakin. Urakoitsijana hankkeessa on Jatke Pirkanmaa Oy.

Milla Zuev

26.6.2024

Aloitusoikeus tarkoittaa sitä, että rakennustyöt voivat alkaa heti.

Kohteiden alle rakentuu pysäköintihalli.

– Nämä ovat tavallisia kerrostaloja kaavan mukaisesti. Kaksi taloista on kuusikerroksisia ja yksi seitsemänkerroksinen, Rask sanoo.

Asuintalojen vesikatoille tulee aurinkopaneelit.

Valkoista ja murrettuja sävyjä

Kaikissa kohteissa pääarkkitehtina toimiva Katriina Myllyniemi kertoo, että kohteet tulevat 2000-luvun alussa rakennetun alueen jatkoksi, ja noudattelevat osin samaa muotokieltä ja värimaailmaa kuin nämä rakennukset. Kaksi taloista tulee olemaa väriltään valkoisia, yksi murrettua ruskeaa ja muutoin murrettua värimaailmaa.

– Kokonaisuuden tulee myös sopia yhteen uusien rakennettujen talojen kanssa. Tontillamme suurin haaste on ollut lähellä kulkeva kevyen liikenteen silta, mikä on tuonut omia haasteitaan siihen, ettei asunnoista olisi heti näkymä juuri sillalle, Myllyniemi sanoo.

Runsaasti uusia asuntoja

Kuusikerroksinen asuinkerrostalo A tulee olemaa kerrosalaltaan 3028 m², josta liike-, toimisto- ja työtilaksi on määritelty 143 m². Asuntoja taloon tulee yhteensä 49 kappaletta, joista 16 yksiöitä, seitsemän kolmioita ja viisi neliöitä.

Asuinkerrostalo B on opiskelija-asumiseen tarkoitettu. Kerrosalaa talossa on 2534 m², josta liike-, toimisto- ja työtilaa 119 m². Taloon tulee yhteensä 52 asuntoa, joista 13 on yksiöitä, 38 kaksioita ja yksi kolmio.

Asuinkerrostalo C on ARA-rahoitteinen talo. Kerrosalaa talossa on 3158 m², josta liike-, toimisto- ja työtilaa 99 m². Kokonaisala on 3246 m², josta IV-konehuone on 88 m².

Jätehuolto

Asemakaavan yleismääräyksestä poiketen talojen jätekeräys tullaan järjestämään syväkeräysastioilla, joiden nosto suoritetaan eteläpuolen naapurin tontin kautta. Tämä johtuu siitä, että etelänaapurin syväkeräysastiat sijaitsevat samassa kulmassa kuin tämän tontin. Asiasta tullaan tekemään rasitesopimus tonttien kesken.

Autopaikat, polkupyörät ja väestönsuoja

Tontille tuodaan yhteensä 40 autopaikkaa.

Maanalaisessa pysäköintihallikssa on 36 autopaikkaa ja maakannella neljä, joista kolme tehdään le-mitoituksella ja yksi yhteiskäyttöautolle.

Tonttia varten tehdään yhteensä 226 polkupyöräpaikkaa, joista 157 sisälle ja 69 pihapaikkaa.
Tontin asuinrakennuksille tulee oma S1-luokan väestönsuoja, joissa on yhteensä 197,76 m² varsinaista suojatilaa.

Tontilla on siis varsin mittava rakennushanke.

bottom of page