top of page

Toiveet toteutuivat - Kaukajärven koirapuiston kunnostus alkaa

Kari Nieminen ja Vili odottavat tyytyväisinä koirapuiston uudistuksia.

Kaukajärven Isolammenpuiston koirapuisto peruskorjataan. Rakentamisen takia alueelta ja sen vierusalueilta poistetaan puita helmikuun aikana. Osa puista jätetään maapuiksi uudistettuun puistoon.

Sirpa Koivu

7.2.2024

Kaukajärveläiset koiranomistajat ottavat uudistusta koskevan uutisen vastaan tyytyväisinä.

- Onhan se ollut todella huonokuntoinen, Suomenlapinkoira Viliä ulkoiluttanut Kari Nieminen toteaa.

– Mutta tärkeä palvelu tämä on, sillä koirien määrä on lisääntynyt. Meidänkin talossa aikanaan oli vain Vili, nyt koiria tuntuu olevan melkein joka kodissa.

- Paljon onkin korjattavaa. Pienet koirat pääsevät karkaaman repsottavien aitojen raoista. Eikä sinne nykyisellään juuri uskalla mennäkään isojen koirien sekaan.

Pertti Metsänheimo tuo Pyreneittenpaimenkoira Viiman usein puistoon. Melko tuoreet kaukajärveläiset Mikael Hanki ja hänen monirotuinen Pirrinsä puolestaan tapaavat koirakavereita puistossa.

- Sateiseen aikaan tämä on yhtä mutavelliä, miehet toteavat.

– Salaojitus parantaa aluetta huomattavasti.

- On myös erinomaista, että saadaan omat puolet isoille ja pienille koirille.

Omat aitaukset isoille ja pienille koirille

Koirapuiston parantamista on edistänyt Kaukajärven ja Annalan kaupunginosaohjelma, jonka kyselyissä uudistus nousi yhdeksi tärkeimmistä alueen asukkaiden toiveista.

Aluetta laajennetaan Isoniitynpolulle päin noin 400 neliömetrin verran. Uudistettuun koirapuistoon tulee yhteiseteinen sekä erilliset aitaukset isoille ja pienille koirille. Isojen koirien aitauksen laajuus on 1615 neliömetriä ja pienten 860 neliömetriä.

Koirapuistossa kasvaa runsaasti puita ja se säilyy jatkossakin puustoisena, vaikka itäosasta poistetaankin puita. Muutama uusi puukin istutetaan. Kaadetuista puista saadaan maapuita koirapuistoon.

Koirapuistossa parannetaan kuivatusta rakentamalla salaojia, uusitaan pinnoitteita, valaistusta, penkkejä, opastusta sekä varustusta. Koira- aitausten itäosasta tulee murskepintainen ja länsiosasta tehdään pinnoiltaan vehreä ja luonnontilainen.

Korkea valaisinpylväs puiston keskiosaan

Koirapuiston valaistus paranee merkittävästi. Sen keskiosaan tulee 12 metriä korkea valaisinpylväs, joka sijoitetaan puiston keskiosaan. Pylvääseen asennetaan 2 kappaletta valonheittimiä, joilla valaistaan pääasiassa puiston ”etuosaa”.

Korkealla pylväällä pyritään minimoimaan häikäisy sekä puiden vaikutus valaistukseen. Lisäksi puiston pohjoispuolella olevalle puistokäytävälle tulee myös valaistus. Puistokäytävän lähinnä puistoa oleva pylväs sijoitetaan siten, että se valaisee puiston sisäänkäyntiä.

Koko hankkeen kustannukset ovat 106 000 euroa.

bottom of page