top of page

Tule etsimään oma sisusi - näyttely Monitoimitalolla

Jannah Shalabyllä on jo paljon omia teoksia. Arvaatko, missä sisu luuraa yllä olevissa maalauksissa?

Jannah Shalaby, 9, Etelä-Hervannan koulusta on juuri saanut ensimmäisen interaktiivisen kuvataidenäyttelynsä Monitoimitalo 13:sta Tampereen keskustaan.

Milla Zuev

24.1.2024

Monitoimitalolle haetaan kerran vuodessa näyttelyitä, jotka vaihtuvat muutaman viikon välein. Shalabyn näyttely on nähtävillä Monitoimitalolla vielä 6. helmikuuta saakka.

Näyttelyn teemana on Sisu.

– Sisu merkitsee minulle rohkeutta. Sisu on ystävä ja supersankari sisälläni. Se auttaa minua olemaan parempi. Sen avulla voin löytää omat vahvuuteni. Se voi auttaa minua työskentelemään paremmin muiden kanssa. Sisu auttaa minua kaikessa. Sisu auttaa minua tekemään lahjani näkyväksi. Sisu saa minut tarpeeksi rohkeaksi näyttämään kykyni. Sisu on kaikkien sisällä, Shalaby pohtii.

Interaktiivisuus Shalabyn näyttelyssä merkitsee sitä, että näyttelyn katsoja pääsee näyttelyn avulla niin etsimään maalauksista sisua, että pohtimaan omaa sisuaan. Näyttely myös kertoo, mitä oman sisun avulla voi tehdä, ja mitä ihminen tekee, kun sisu on osa häntä. Lopuksi katsoja pääsee piirtämään oman sisunsa, mikä on hyvin mieltä avartavaa. Erittäin hyvin ja taitavaa nuorelta lahjakkuudelta.

Nuori taiteilija

Suomalais-egyptiläinen nuori Shalaby kertoo harrastaneensa maalaamista todella pienestä asti. Ajatus näyttelyn pitämiseen muodostui yhdessä perheen kanssa keskustellessa - Shalabyllä kun on jo paljon omia töitä.

Oman näyttelyn pitäminen tuntuu Shalabystä hyvältä. Avajaisissa torstaina 18. tammikuuta keskusteltiin vilkkaasti siitä, mikä on kenenkin oma sisu ja miltä se tuntuu. Shalaby pitäisi mielellään myös lisää näyttelyitä.
Shalabyn jatkosuunnitelma töille on niiden vieminen Keinupuiston Lähitorin seinille.

– Lähitorilla oltiin ajatuksesta todella innostuneita. Jannah myös haluaisi mennä tekemään ikäihmisten kanssa taidetta keinupuistoon – varmasti siellä kuulisi hyvin erilaisia sisutarinoita, kertoo Shalabyn äiti Piia Sarantola.

bottom of page