top of page

Tuoretta leipää suoraan leipomosta

S-Market Hervannassa aloitti Fazerin leipomo.

Satu Lepistö

17.3.2021

Hervannan palvelutarjonta täydentyi tammikuussa uudella palveluntarjoajalla, kun S-Market Hervannassa aloitti Fazerin myymäläleipomo.
- Myymäläleipomo on nimensä mukaisesti leipomo myymälässä, kertoo myymäläleipomoliiketoiminnan johtaja Marika Hagelberg Fazer Leipomot Oy:ltä.
- Myymäläleipomoissa Fazerin leipurit leipovat leipää alusta asti käsityönä. Myös leipätaikinat tehdään itse paikan päällä jauhoista ja vedestä aloittaen. Asiakas saa siis koriinsa leipää, joka on leivottu vain muutamien metrien päässä ostopaikasta, Hagelberg lisää.
Asiakas maksaa leipomotuotteet normaalisti joko kassalla muiden ostosten yhteydessä tai tilaa ne kaupan verkkokaupasta. S-Market Hervannassa leipomo sijaitsee keskellä kauppaa.

Työpäivä leipomossa alkaa varhain

Leipomon valikoima koostuu erilaisista käsin leivotuista leivistä. Suosittuja ovat esimerkiksi Leipurimestarin Kaurapellavaleipä, Paesano ja Rustico. Valikoimassa on myös makeita ja suolaisia herkkuja. Aivan kaikkia tuotteita ei leivota käsityönä, sillä esimerkiksi riisipiirakat tulevat valmiina Fazerin piirakkaleipomolta Lappeenrannasta ja munkit Vantaan leipomolta. Kotimaisuusaste on korkea.
- Valikoimamme tuotteista 98 prosenttia tehdään Suomessa, Hagelberg kertoo. – Meillä on tällä hetkellä kymmenen pistettä Pirkanmaalla.
Työpäivä leipomossa alkaa varhain, sillä leipurit aloittavat työnsä jo aamukuudelta, joskus aiemminkin.
- Uunit laitetaan lämpenemään ja leipien leivonta aloitetaan taikinoista, jotka ovat levänneet yön yli. Leipiä valmistuu pitkin aamupäivää ja samalla paistetaan piirakoita, pyöritellään pullia ja palvellaan asiakkaita, Hagelberg kuvailee.

Sesongit ovat luonteva osa arkea

Sesongit ovat tärkeä ja luonteva osa leipomon arkea. Esimerkiksi laskiaispullia urakoitiin tänä vuonna jälleen paljon ja muutaman viikon päästä vuorossa ovat pääsiäisherkut. Kesäisin pullissa ja muissa tuotteissa käytetään tuoreita mansikoita ja esimerkiksi viime jouluna tehtiin Vihreät Kuulat -täytepullia.
- Juhlapyhien lisäksi huomioimme myös monet muut sesongit, kuten ystävänpäivän ja Halloweenin, Hagelberg lisää.
Lisäaineettomuutta ja kotimaisuutta toivovalle myymäläleipomo on hyvä valinta, sillä Fazer tuottaa omat jauhonsa itse Suomessa.
- Käsin leivottu leipä vanhenee arvokkaasti, sanoo Hagelberg. – Kuori suojaa leivän sisusta, jolloin sisus ei murene tai murusta. Leivomme leivän ilman lisäaineita.
S-market Hervannan lisäksi Fazerilla on 105 myymäläleipomoa ruokakaupoissa ympäri Suomen, joissa työllistyy noin 600 artesaanileipuria. Tänä vuonna heitä on vielä sata lisää.
- Fazerilla on oma oppisopimuskoulutus, Fazer Artesaanileipurikoulu, jossa yhdessä oppilaitosten kanssa koulutamme itsellemme uusia leipureita. Koulutus on kaksivuotinen ja opiskelijat saavat palkkaa koko opiskeluajan. Valmistuttuaan tarjoamme heille työpaikan. Pian käynnistämme avoimen haun 4. vuosikurssille, joka aloittaa opintonsa tulevana syksynä, Hagelberg kertoo.

bottom of page