top of page

Tuttu ja turvallinen Hervanta-opas

Hervanta-oppaan puuhamies, Hervannan Kokoomuksen puheenjohtaja Ilkka Hietaniemelle on tärkeää, että hervantalaiset tuntevat alueen lähipalvelut ja käyttävät niitä. Kuvassa 2023 Hervanta-oppaan kansi. Kuva: Sirpa Koivu

Tämän vuoden Hervanta-opas on taas ilmestynyt. Opas on jaossa kirjastossa, postissa, Hervannan Sanomissa, Keinupuistokeskuksessa, Invalidiliiton palvelutalolla, HH-kiinteistöpalveluissa, Hermiassa, apteekeissa ja joissakin pankeissa.
Ensimmäinen hervantalaisia palveluista tiedottava Hervanta-opas ilmestyi jo 1978 eli perinne on kestänyt jo 45 vuotta. Opas oli aluksi kopioitu monistevihko, jota tekijät jakoivat asuntojen postiluukkuihin. Parin vuoden jälkeen siitä tehtiin pieni painettu vihkonen.

Sirpa Koivu

29.3.2023

Lähipalvelut tutuiksi

Oppaan julkaisija on ollut Hervannan Kokoomus. Puheenjohtaja Ilkka Hietaniemi alkoi vetää Hervanta-oppaan kokoamista vuonna 1983.
– Opasta tarvittiin. Mistä hervantalaiset olisivat ennen nettiä, somea ja muita tiedotuskanavia oppineet tietämään kaikista oman alueen palveluista? Sen ajan puhelinluettelosta niitä oli hankala löytää, Hietaniemi toteaa.
– Oppaan tarkoituksena on kaikkien näiden vuosien ajan ollut hervantalaisten yritysten ja palveluiden tuottajien esillä pitäminen. Ja ennen kaikkea olemme halunneet kannustaa Hervannan asukkaita käyttämään näitä omia lähipalveluita.

”Hyvä, kun jaksatte”

Vihkonen on monelle tuttu ja turvallinen tiedonlähde. Siitä löytyvät osoitteet ja puhelinnumerot. Keskiaukeamalla on myös ajan tasalla oleva Hervannan kartta. Sen voi irrottaa ja laittaa vaikka ilmoitustaululle.
– Monella opas on aina käden ulottuvilla, eteisen pöydällä, tietää Hietaniemi.
– Kyllä siitä monesti on palautetta tullut. Yrittäjätkin kiittelevät, että hyvä kun jaksatte tehdä.
Opasurakka alkaa alkutalvesta. Hietaniemi itse hankkii ja kerää ilmoitukset, hallituksen jäsen Rami Kemppainen tarkastaa tekstit ja korjaa puhelinnumerot. Apua kaupungin palveluiden tietojen hankinnassa on saatu PAKU ry:ltä.
– Painosmäärä on 3000 kappaletta, mutta vauhdilla se menee. Meillä on laskelmat, minkä verran minnekin viedään. Varastossa pidetään aina sen verran, jotta jakelupisteisiin voidaan viedä täydennystä ja jotta opasta sitä riittää koko vuodeksi.

bottom of page