top of page

Ulkokuntoilupaikan välineet uusitaan tänä kesänä

Suolijärven uimarannan kuntoilupaikka peruskorjataan tämä kesänä, paikalle asennetaan uudet kuntoiluvälineet todennäköisesti loppukesällä.

Suolijärven uimarannan ulkokuntopaikan siniset metallirunkoiset välineet ovat saanet vuodenaikojen ja sään kuritusta parinkymmenen vuoden ajan.
– Välineet ovat niin vanhoja, ettei niitä pystytä korjaamaan, varsinkaan kun varaosia ei ole kunnolla saatavilla, toteaa Tampereen Infra Oy:n viheralueiden kunnossapidon työpäällikkö Teemu Kylmäkoski.
– Laitteilla on oma kestonsa ne vanhenevat ja väsyvät. Turvallisuussyistä laitteet tarkastetaan kolme kertaa vuodessa ja joitakin huonokuntoisempia on jo viety pois.
Kylmäkoski kertoo, että kuntoilupaikka peruskorjataan tämä kesänä, paikalle asennetaan uudet kuntoiluvälineet todennäköisesti loppukesällä.

Sirpa Koivu

19.4.2023

Turvallisuus ja kestävyys

Myös uudet välineet ovat metallirunkoisia. Ne ovat kestävämpiä ulkotiloissa eivätkä niin alttiita ilkivallalle.
Kuntosalin suunnitelma on nyt suunnittelupöydällä, joten vielä ei ole tarkalleen tietoa, millaisia uudet välineet ovat. Niiden on kuitenkin tarkoitus treenata kaikkia isoja lihasryhmiä, hartioita, jalkoja, rintaa ja selkää.
– Eikä ole myöskään päätetty, ovatko ne painopakkalaiteita, jolloin vastusta voi säätää kuntonsa ja voimiensa mukaan, vai onko niissä kiinteä vastus, Kylmäkoski kertoo.
– Suunnitelmassa huomioidaan eri ikäiset ja kokoiset kuntoilijat ja heidän turvallisuutensa.

Suunnitelmaa voi kommentoida

Kylmäkosken mukaan tamperelaiset toivovat lisää ulkokuntosaleja. Koska ne ovat maksuttomina ja niihin voi poiketa helposti ulkoilun yhteydessä.
– Monet toivovat jopa leikkipuistojen yhteyteen kuntolaitteita, jolloin aikuiset voivat treenata, kun lapset puuhaavat leikkipaikalla, Kylmäkoski sanoo.
Suolijärven ulkokuntosalin suunnitelma tulee aikanaan nähtäville rantaan ja myös kaupungin sivuille, jolloin käyttäjät voivat kommentoida sitä.
Kun suunnitelma on hyväksytty, päästään kohteen toteutukseen. Pelkästään laitetoimitukset kestävät yleensä 4-6 viikkoa, joten uudet laitteet voidaan aikaisintaan asentaa paikoilleen elokuussa.
Tampereella on liikunta-alueilla noin13 ulkokuntolaitteilla varustettua kuntoilupistettä, jotka ovat vapaassa ympärivuotisessa käytössä.
Lisäksi monissa puistoissa on kuntoilupaikkoja laitteineen.

bottom of page