top of page

Uudet koronarajoitukset voimaan ensi viikosta alkaen

Ensi viikon alusta Tampereella otetaan käyttöön lisää koronarajoituksia.

Satu Lepistö

4.3.2021

Tampereella on tehty uusia linjauksia koronarajoituksista. Ne astuvat voimaan ensi maanantaina.
Tampereen kaupunki on tehnyt uusia linjauksia koronarajoituksista. Maanantaina 8. maaliskuuta astuu voimaan tukku uusia rajoituksia, jotka vaikuttavat monen kaupunkilaisen elämään. Rajoitukset ovat voimassa kolme viikkoa, eli 28.3. asti.
Kaupungin työpaikoilla tehdään mahdollisuuksien mukaan etätöitä rajoitusten aikana, mutta sosiaali ja terveyshuollon palvelut jatkavat lähipalveluina. Tampereen kaupungin kaikissa sisätiloissa on voimassa kuuden hengen yleisörajoitus ja vahva maskisuositus.
Yläkouluikäiset 7.-9. luokilla sekä toisen asteen opiskelijat siirtyvät etäopetukseen. Yläkouluikäisten ruokailut järjestetään ruokakassien avulla. Tredun käytännöt järjestetään toimipistekohtaisesti. Näytöt järjestetään turvallisuusseikat huomioon ottaen. Lähiopetuksessa jatkavat vuosiluokat 1–6, esiopetus, erityisen tuen oppilaat ja valmistavassa opetuksessa olevat.

Museot ja kirjastot

Museot (Vapriikki, Milavida, Tampereen taidemuseo, Kulttuuritalo Laikku, Muumimuseo ja Sara Hildenin taidemuseo) suljetaan yleisöltä. Kaupungin kirjastoissa on sulun aikana mahdollista noutaa varauksia, palauttaa aineistoja ja käyttää tietokonetta lyhytaikaisesti. Kokoelma- ja oleskelutilat suljetaan, mutta lainausalueilla on pieni määrä aineistoa lainattavaksi.

Liikuntatilat

Sisätiloissa tapahtuvaa harrastustoimintaa saavat jatkaa vain vuonna 2008 syntyneet ja sitä nuoremmat. 2007-2002 syntyneiden harrastustoimintaa ei järjestetä, ellei siinä voida noudattaa erillistä turvaohjeistusta, joka sisältää ohjeet muun muassa pesu- ja pukutilojen käyttörajoituksista ja maskien käytöstä. Myös nuorisotilat suljetaan vuoden 2008 jälkeen syntyneiltä. Toiminta on sulun aikana pienryhmätoimintaa, johon on ilmoittauduttava ennakkoon.
Aikuisten sisätiloissa tapahtuva harrastustoiminta suljetaan kokonaan, ellei sitä voida toteuttaa etäyhteyden avulla. Uimahallit ovat auki uimakoululaisille ja erityisuimakortin haltijoille.

Suomen koronatilanne on heikentynyt voimakkaasti. Sululla pyritään saamaan tilanne paremmin hallintaan.

bottom of page