top of page

Väliaikaisratkaisuna salibandymatto

Väliaikaisratkaisuna on salibandymatto.

Etelä-Hervannan koulun liikuntasalin parkettilattiasta tuli tikkuja noin parinkymmenen oppilaan jalkoihin. Parkettilattia on myös aaltoillut. Nyt lattiaan on asennettu väliaikaisratkaisuna salibandymatot.

Milla Zuev

13.3.2024

– Nyt selvitellään pidempiaikaista ratkaisua, että hiotaanko vai lakataanko lattia, vai tehdäänkö muita toimenpiteitä. Kaupungilta ollaan käyty katsomassa salia ja lattian toimittaja on käynyt paikalla. Nyt katsotaan, kuka asiasta on vastuussa ja kuinka tämä saataisiin kuntoon. Salibandymatot väliaikaisratkaisuna mahdollistavat sen, että täällä pystytään toimimaan, kertoo liikunnanopettaja Jaakko Ahokas.
Ahokkaan mukaan ratkaisu on parempi kuin sellainen lattia, mistä tulee tikkuja jalkoihin, muttei missään nimessä lopullinen.

– Mattoa ei ole leikattu muotoon, eikä ole ollut ajatuksenakaan, että tämä olisi lopullinen ratkaisu. Mikäli kelit kuitenkin ovat välillä keväällä sellaiset, että ulkona ei voida olla, helpottaa tämä 1300 lapsen kanssa toimimista, Ahokas sanoo.

Lattian lopullinen korjaus menee todennäköisesti ainakin kesälomille.

– Kun kouluvuosi päättyy kesäkuun alkuun, voisin kuvitella, että kun täällä on monenlaista erinäistä tapahtumaa, niin ratkaisu pysyisi ainakin siihen saakka. Kesälomalla lattiaa korjaavalla toimijalla on ainakin kymmenen viikkoa aikaa. Toki se on heidänkin aikataulustaan kiinni, Ahokas sanoo.

Liikuntasalin väliaikaisratkaisu ei kuitenkaan mahdollista esimerkiksi kaikkea iltakäyttötoimintaa. Esimerkiksi lentopallon pelaamiseen tarvittavia tolppien pystytyspaikkoja ei tällä hetkellä salissa ole.

bottom of page