top of page

Valtaväylän siirtotyöt etenevät

Valtaväylän kaistojen kunnostus- ja viimeistelytyöt ovat käynnissä. Kuva: Alvar Peltola

Hervannan valtaväylän kaistojen rakentaminen jatkuu. Työt toteuttaa Kreate, joka on rakentanut Aasiansillan ja Afrikansillan sekä Valtaväylän läntisten kaistojen alle vesihuollon verkostot. Töiden edetessä ajoratojen reunoille asennetaan reunakivet, ja kaikki kaistat asfaltoidaan.
Itäpuolen kaistan viimeistelytyöt valmistuvat touko–kesäkuun vaihteessa, jonka jälkeen se otetaan käyttöön liikenteelle. Seuraavaksi alkaa länsipuolen kaistojen kunnostus ja viimeistely.
Viimeistelytöiden aikana käytössä on kaksi kaistaa. Itäistä kaistaa ajetaan pohjoiseen ja länsipuolella etelän suuntaan. Kaikki kaistat ovat ajokunnossa lokakuussa.
Kaistojen väliin keskisaarekkeelle tulee valaisimet ja nurmea. Alkukesästä saarekkeelle istutetaan yhden puun vuorijalava- ja lehmusrivistö.
Valtaväylän länsipuolelle Pohjoisakselin alueelle Kreate rakentaa kaksi liittymää, joista toinen tulee Orivedenkadun sillan pohjoispuolelle ja toinen Aasiansillan ja Afrikansillan väliin. Orivedenkadun pohjoispuolen liittymä rakennetaan valmiiksi liikennevaloja myöten, mutta se otetaan käyttöön vasta alueen rakentamisen jälkeen.
Kreate jatkaa vielä Tieteenkadun ja Hepolamminkadun risteyksessä hulevesitöitä. Lisäksi se rakentaa alueelle ulkovalaistuksen ja liikennevalot.

17.5.2023

bottom of page