top of page

Vapaa-aikakeskuksen ja kirkon remonttien aloitukset viivästyvät

Kuva: Hervannan vapaa-aika- ja seurakuntakeskus ovat menossa remonttiin, mutta työn alkaminen viivästyy vapaa-aikakeskuksen osalta vuoden lopulle. Seurakuntakeskuksen remontti alkanee vasta ensi vuoden puolella.

Vapaa-aikakeskuksen remontti siirtyy aivan loppuvuoteen. Seurakuntakeskuksen peruskorjaus puolestaan siirtyy ensi vuoden alkuun. Viivästyminen johtuu urakkalaskennan vaativuudesta. Kaupungin mukaan riskivaara tarjouksissa kasvaa, jos ei ole tarpeeksi aikaa urakkalaskennalle.
Hervannan vapaa-aikakeskuksen ja seurakuntakeskuksen kiinteistöt piha-alueineen ovat omilla tonteillaan siten, että niillä on yhteinen seinärakenne tonttien rajalla, hankkeille haetaan yhtä yhteistä urakoitsijaa neuvottelumenettelyllä.
Hanke on poikkeuksellisen vaativa sekä teknisesti että arkkitehtonisesti ja vaatii siksi huolellista perehtymistä suunnitelmiin urakan laskemiseksi.

HerSa

10.5.2023

Vaparin käyttöä selvitetään

Johtaja Lauri Savisaari liikunnan ja nuorison palveluryhmästä toteaa, että talon viivästyneen remontin aiheuttamista muutoksista talon toimintoihin ei ole tehty päätöksiä. Joka tapauksessa niiden osalta mennään hankkeen tahdissa.
– Miten toiminnot järjestetään, siitä neuvotellaan parhaillaan, Savisaari kertoo.
– Liikunnan ja nuorison palveluryhmä on nyt esittänyt tilapalveluille, että meidän toimintojen näkökulmasta olisi käytännöllisintä siirtää remontin aloittaminen huhtikuun alkuun.
Asiaa selvitetään tilapalveluissa.
– Tiedotamme käyttäjille ja asukkaille heti, kun tarkempaa tietoa vapaa-aikakeskuksen käytöstä tulevana kesänä ja syksyllä on saatavilla.

Seurakunnan toiminta jatkuu

Kirkon toiminta voi Tampereen seurakuntien kiinteistöjohtaja Heikki Päätalon mukaan jatkua normaalisti syksyn 2023 ajan ja vielä joulunkin.
– Kirkon toiminnan kannalta on perusteltua, että peruskorjaustyön aloitus siirtyy ensi vuoden puolelle, ehkä helmikuun alkuun, jolloin myöskään muuttoa väistötiloihin ei tehdä kesken toimintakauden.
Tavoitteena on, että toiminta kirkossa pääsee peruskorjauksen jälkeen jatkumaan jälleen syyskauden 2025 alusta alkaen.

Uutta talotekniikkaa

Remontissa uudistetaan lähes 6 000-neliöisen vapaa-aikakeskuksen käyttömahdollisuuksia. Tällä hetkellä kirjastotalossa sijaitsevat nuorisopalveluiden tilat aiotaan siirtää samaan rakennukseen liikuntapalveluiden tilojen kanssa.
Remontissa nykyaikaistetaan talotekniikkaa eli uusitaan muun muassa LVI- ja sähkötekniikkaa. Järjestelmät ovat vapaa-aikakeskuksen osalta tällä hetkellä suurelta osin alkuperäisessä kunnossa.Myös rakennuksen julkisivu ja vesikatto täytyy uusia kokonaan. Lisäksi sokkelit edellyttävät korjauksia.
Hankesuunnitelman laskelmissa peruskorjauksen kustannusarvioksi on 11,4 miljoonaan euroon.

Vuokrattavaa tilaa kirkkoon

Kirkkorakennusta ei ole suojeltu virallisesti, mutta remontissa sitä kohdellaan kuin suojelukohdetta.
Peruskorjauksessa suurin muutos tulee olemaan kirkon ulkopintojen uudelleen muuraus, joka tehdään julkisivussa havaittujen mikrobivaurioiden vuoksi. Muuraustyötä varten tilataan erikoistiiltä, jotta alkuperäinen julkisivu säilyy entisen kaltaisena.
Suuria uudistuksia tehdään nuorten tiloihin sekä keittiöihin, joissa tullaan valmistamaan kirkolle muuttavan hävikkiruokaravintola Kierron lounaat.
Iso muutos tapahtuu yläkerran tiloissa. Ylemmän kerroksen eteläpuolen huoneet aiotaan remontoida siten, että niitä voidaan vuokrata ulkopuolisille toimijoille. Vuokrattavaa tilaa on alustavasti tulossa noin 350 neliön verran. Hankkeen kokonaiskustannus on kirkon osalta arvioitu hankesuunnitteluvaiheessa olevan 5 750 000 euroa.

bottom of page