top of page

Vappumenu saa olla helppo

Jos ei pidä kokkaamisesta, ei juhlien alla kannata viettää tuntikausia keittiössä, mikäli siitä ei nauti. Vapun juhlamenu syntyy kevyemminkin ja vaikkapa yhdessä tekemällä.

Satu Lepistö

28.4.2021

Perinteinen vappumenu on klassikoiden juhlaa

Perunasalaatin voi valmistaa itse, jos haluaa- sen tekeminen onnistuu vähemmän harjaantuneeltakin kokilta. Toisaalta, jos ei huvita, perunasalaattia voi ostaa myös valmiina ja siinä vaihtoehdossa ei ole mitään vikaa. Perunasalaatin kaverina maistuvat lapsillekin vaikkapa lihapullat tai kasvispullat ja vaikkapa perinteiset nakit.
Pastasalaatti on ruokaisa lisuke aterialle. Vaihtoehtoja riittää loputtomiin, joten pastasalaatti on myös helposti varioitava ruokalaji. Erilaisten salaattien valikoima on vapun noutopöydässä kiva vaihtoehto.
Vapun klassikkoruuista jakaa eniten mielipiteitä voimakasmakuinen silli. Jotkut ovat sitä mieltä, ettei se kuulu vappupöytään lainkaan, toisten mielestä se on olennainen osa sitä. Jos silliä on tarjolla, sen kaveriksi sopii peruna tai vaikkapa saaristolaisleipä.
Munkit, tippaleivät ja sima ovat klassikkopöydän kruunaavat herkut.

Joko grillataan?

Vapun sää on vaihteleva. Joskus on todella kylmä, toisinaan aurinko hellii. Säistä riippumatta moni avaa grillikauden vappuna. Perinteisten grilliherkkujen ohella tai sijaan voi grillata myös erilaisia kasviksia, kalaa ja vaikkapa vartaita. Muista liottaa tikkuja ennen niiden käyttämistä.
Myös grilliruokien kaveriksi käyvät erilaiset salaatit, sima, munkit ja vaikka kuplajuoma. Vappuna ei muutenkaan tarvitse välittää jäykästä etiketistä ja siitä, mikä sopii minkäkin kanssa.

Brunssi on ihana tapa aloittaa päivä

Miten olisi hidas ja pitkä aamu ja sen jälkeen ajan kanssa nautittu brunssi? Croissantit, patongit ja levitteet, marjat, hedelmät, juustot, smoothiet ja makeat leivokset maistuvat varmasti monelle kunnolla nukutun yön jälkeen.
Päädyitpä mihin tahansa menuun, valmiina ostettuun tai itse ajan kanssa ja rakkaudella kokkailtuun, kaikessa kannattaa pitää mielessä se, että juhla ei synny täydellisestä menusta vaan ihmisistä pöydän ympärillä.

bottom of page