top of page

Vauvan päivää vietetään perjantaina Hämeenpuistossa Vauvabaanan merkeissä

Lastenkulttuurikeskus Rullassa Vauvan päivää juhlitaan koko viikko, kertoo Merja Kostamovaara.

Vauvan päivää vietetään jälleen perjantaina 29.9. Vauvan päivä on valtakunnallinen, VauvaSuomi ry:n alulle laittama päivä, jonka tarkoitus on nostaa vauvat ja vauvaperheet esiin yhteiskunnassa. Sitä vietetään joka vuosi syyskuun viimeisenä perjantaina.

Milla Zuev

27.9.2023

Vauvan päivän tarkoitus on vauvojen esiin tuominen kokijoina ja toimijoina sekä se, että niin kaupungissa kuin ympäri Suomenkin on paljon erilaista toimintaa vauvoille.

Vauvan päivänä toivotaan, että perheissä, työpaikoilla, palveluissa ja koko Suomessa kiinnitettäisiin huomiota vauvoihin. Tampereella Vauvan päivää juhlitaan Hämeenpuistossa Vauvabaana-tapahtuman merkeissä. Tapahtumaan osallistuvat muun muassa seurakunnat ja monet tahot sekä järjestöt, jotka esittelevät omaa toimintaansa.

– Baanalla pääsee tutustumaan moniin toimijoihin samalla kun kärryttelee vauvan kanssa pitkin Hämeenpuistoa, kuvailee Merja Kostamovaara Lastenkulttuurikeskus Rullasta.
Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikenikäiset.

Rullassa Vauvan päivää juhlitaan viikko

Lastenkulttuurikeskus Rullassa Vauvan päivää juhlitaan koko viikko, ei ainoastaan perjantaina.

– Meillä on paljon erilaista toimintaa koko viikon. Esimerkiksi torstaina meillä on perhekerhossa vauvateema – esimerkiksi torstaina meillä on perhekerhossa vauvateema – siellä ollaan lähekkäin ja kuullaan rauhallista tuutulauluja. Lisäksi meillä on vauvoille suunnattu pieni disko sunnuntaina, Kostamovaara kertoo.

Lastenkulttuurikeskuksessa on kaiken aikaa ilmaista, laadukasta toimintaa vauvoille ja lapsille.

– Pääpalvelumme on näyttely. Tällä hetkellä meneillään on Kasvimaalta kikkareiksi -näyttely, jossa esitellään ruoan kiertokulkua. Näyttelyihimme ovat tervetulleita kaikenikäiset. Näyttelyssä pääsee leikkimään ja koskemaan asioihin, Kostamovaara kuvailee.

Myös aivan pienille Rullassa on monenlaista toimintaa.

– Meillä pääsee hengailemaan ja tapaamaan ystäviä sekä muita perheitä. Meillä järjestetään välillä vauvoille minivärikylpyjä – he pääsevät taiteilemaan taidehuoneeseen syötävillä väreillä. Lisäksi elämystila Terra on suunnattu pääasiassa vauvoille ja taaperoille – se on pehmustettu ja siellä on värejä, muotoja ja virikkeitä, Kostamovaara kertoo.

Isommille lapsille Rullassa on tarjolla esimerkiksi teatterihuone, jossa pääsee pukeutumaan ja vaikkapa järjestämään oman teatteriesityksen.

– On varmasti aika leppoisaa olla vauva. Hehän ovat sellaisia kaikilla aisteilla kokijoita. Aikuisten tulisi aina muistaa, että he näkevät, kuulevat ja erityisesti maistelevat ja tunnustelevat. Se on heidän tapansa tutustua maailmaan, Kostamovaara kuvailee.

bottom of page