top of page

Vincit yhdistää Tampereen toimistonsa

Vincit luopuu Hervannan toimitiloistaan.

Vincit yhdistää kaksi Tampereen toimistoaan. Hervannan pääkonttori muuttaa keskustaa Spondan omistuksessa olevaan liiketilaan. Toimisto avataan marraskuussa, ja se tulee sijaitsemaan Ratinan kauppakeskuksen yhteydessä alkukesään asti toimivan yhteiskäyttötyötila Supernovan tiloissa.

Milla Zuev

6.3.2024

– Pandemian jälkeen kummankin Tampereen toimistomme käyttöaste on ollut hyvä, mutta uskomme toimistojen yhdistämisen parantavan tätä entisestään. Jo nykyisillä kävijämäärillä uskallamme sanoa, että toimistolla tulee olemaan elämää, kohtaamisia ja tapahtumia joka päivä. Uudet arjen tarpeita vieläkin paremmin tukevat tilat ja jatkuvasti kehittyvät tiimien hybridiarjen työtavat lisäävät ihmisten halukkuutta tulla toimistoille tapaamaan toisiaan ja asiakkaita, Vincitin Tampereen yhteisön vetäjä Veli-Pekka Eloranta toteaa.

Vastuullisuus näkyy

Uutta toimitilaa tullaan muokkaamaan kevyesti vastamaan Vincitin tarpeita, uutta brändi-ilmettä ja työympäristökonseptia. Vincit aikoo lunastaa merkittävän osan Supernovan irtokalusteita ja muusta irtaimistosta käyttääkseen niitä oman toimistonsa sisustuksessa. Hankkeen ympäristövaikutukset siis tulevat olemaan pienet.

– Tampereen tilahankkeessa pääsemme rakentamaan vastuullisuusteema huomioiden meidän näköiset, yksilöiden ja tiimien hyvinvointia sekä asiakaskohtaamisia tukevat tilat vahvasti paikallisyhteisöä osallistaen. Spondan Ratinan toimitila on saavutettavuuden näkökulmasta erinomainen valinta, sillä Tampere on keskeinen lokaatio myös paikkakuntarajat ylittävien tiimien kokoontumispaikkana. Vaikka hybridityö onkin meillä suosituin työskentelymuoto, ovat arjen tarpeita ja yhdessäoloa tukevat toimistot meille ylivoimaisesti tärkeimpiä areenoita poikkeuksellisen työntekijäkokemuksen rakentamiseen, kertoo Vincitin toimitilahankkeista vastaava Krista Forsström.

Vincitin asiantuntijakumppanina tilahankkeessa toimi Newsec.

Toimistolla käydään vähemmän

Forrströmin mukaan yksi tekijä toimistojen yhdistämisen takana on myös se, että ihmiset käyttävät toimistoja vähemmän. Näin kahden toimiston malli on käynyt hankalaksi toteuttaa.

– Päädyimme siihen, ettei työnteko ole enää niin paikasta kiinni, kun kuntalaiset pääsevät ratikankin ansiosta kulkemaan helpompi. Keskustan toimisto oli tässä vaiheessa luontevampi ratkaisu, Forsström sanoo.
– Hervannassa asuville työntekijöille pyritään jatkossakin löytämään järkeviä arjen ratkaisuja. Keskustaan on kuitenkin sieltäkin helppo saapua, Forsström sanoo.

Yleisesti Forsström kuvailee Vincitin tilannetta “oikein mukavaksi.”

– Toki ajat ovat meidänkin toimialallamme haasteellisia ja kilpailu on kovaa. Työ on erilaista kuin muutama vuosi sitten. Liiketoimintamme on kuitenkin turvattua.

bottom of page