top of page

YH Kodit rakennuttaa kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja Hervantaan ja Vuorekseen

YH Kodeilla on rakenteilla kohtuuhintaisia uusia vuokra-asuntoja sekä Vuorekseen että Hervantaan. Kaikkiaan 110 asuntoa valmistuu talven 2022 aikana.

Satu Lepistö

7.4.2021

- Olemme rakennuttaneet Vuorekseen neljä vuokrataloa viimeisen neljän vuoden aikana, mikä tarkoittaa yhteensä 189 vuokra-asuntoa. Vuoreksen luonnonläheinen vetovoima lisääntyy edelleen alueen kehittyessä, mikä näkyy myös hakemusmäärissä, kertoo Janne Tuominen, YH Kodit Oy:n toimitusjohtaja. - Vuorekseen valmistuu ensi helmikuussa kaksi uutta vuokrataloa. Puuverhoiltuihin kerrostaloihin on tulossa monipuolisesti asuntoja yksiköistä perheasuntoihin.
YH Kodit omistaa lähes 8 000 asuntoa Tampereen ja Turun seuduilla. Vuoreksen 240 vuokra- ja asumisoikeusasunnon lisäksi YH Kodeilla on Hervannassa yhteensä 450 asuntoa.
- Hervantajärven uudelle asuinalueelle valmistuu ensi vuoden huhtikuussa viisikerroksinen vuokrakerrostalo. Asunnoista on puolet kolmioita ja nelikoita, joista on ollut viime aikoina paljon kysyntää, jatkaa rakennuttajajohtaja Petro Saraste. - Uuden ratikkalinjan päätepysäkki sijaitsee Hervantajärvellä, joten lähes kotiovelta pääsee nopeasti keskustaan, Saraste jatkaa.
Vuoreksen ja Hervannan lisäksi YH Kodeilta valmistuu tämän vuoden keväänä vuokratalo Santalahteen. Vuoden vaihteessa valmistui kaksi kerrostaloa Haukiluomaan, joihin saatiin suuri määrä hakijoita. Lisäksi suunnittelupöydällä on kohtuuhintaisia vuokrataloja lähikuntiin Nokialle, Lempää-lään ja Pirkkalaan.

Puurakentamista Vuoreksessa

Vuorekseen rakentuvat kohteet ovat Isokuusen asuinalueella. Isokuusen talojen arkkitehtuurissa näkyy puu voimakkaasti julkisivuelementeissä: puu näkyy puukerrostaloissa, puisissa liikerakennuk-sissa sekä puisissa pientaloissa. Puutalorakentaminen on alkanut kiinnostaa Suomessa viime vuosina entistä enemmän.
Isokuusesta tulee noin 4 000 asukkaan alakeskus palveluineen valmistuessaan Vuoreksen pohjois-osaan. Se sijaitsee Särkijärven ja Virolaisen asuinalueen välissä.
- Vuoreksen asuintaloissa ovat yhteistiloina pesula ja kuivaushuone. Piharakennuksessa sijaitsee yhteissauna sekä kerhohuone. Auto pysäköidään kaksikerroksiseen pysäköintihalliin, kertoo markkinointijohtaja Tuire Mäenpää YH Kodeista.
- Astianpesukone ja sälekaihtimet kuuluvat vakiovarusteisiin. Parvekkeet ovat lasitetut. Nelikoissa on omat saunat.
Myös Hervantaan rakennettavissa kohteissa astianpesukoneet, parvekelasitukset ja sälekaihtimet kuuluvat asuntoihin vakiona ja yhteisessä käytössä on pesula, kuivaushuone ja yhteissauna. Uudet asunnot tulevan hakuun ensi vuoden alussa.

bottom of page