top of page

Yhteisötaideteos Vuorekseen

Vuoreksessa on nyt mahdollisuus päästä teoksellaan osaksi pysyvää taideteosta.

Satu Lepistö

24.3.2021

Vuores on kaupunginosana tunnettu muun muassa julkisesta taiteestaan. Nyt alueelle on suunnitteilla yhteisötaideteos, jonka osana asukkaat voivat päästä ihailemaan omaa kädenjälkeään. Taiteilija Annastiina Mäkitalo koostaa yhteisötaideteoksen Isokuusenkatu 15:nteen. Teos tulee olemaan kuusiaiheinen reikäpeltiteos, jonka tekemiseen osallistetaan alueen asukkaita.

Teos toteutetaan etätyöpajassa

Teoksen tekemiseen pääsee mukaan osallistumalla etätyöpajaan. Koronan vuoksi taidetyöpajoja ei voida järjestää. Osallistumisohjeet etätyöpajaan saa lähettämällä sähköpostia Annastiina Mäkitalolle (annastiina.makitalo@gmail.com).
- Tarkoituksena on kerätä valmiisiin grafiikoihin mahdollisimman paljon eri ikäisten vuoreslaisten näkemyksiä ja tulkintoja ”Oi kuusipuu” -teemasta. Osallistuakseen ei tarvitse olla taiteilija, innostus ja halu olla mukana riittää, sanoo Mäkitalo.
Jos mielii osaksi pysyvää taideteosta, ohjeet kannattaa pyytää heti. Valmiita töitä otetaan vastaan 31.1.2021 kello 12 asti.
Isokuusenkatu 15:n valmistuttua osallistujilla on mahdollisuus päästä ihailemaan omaa kuustaan rasteroidussa taideteoksessa, joka näyttäytyy erilaisena vuorokaudenajasta riippuen: erityisesti pimeällä taideteos tulee olemaan näkyvä maamerkki ja päivänvalolla huomaamattomampi teos. Mäkitalo on suunnitellut vastaavan ”Paavolan tammi” -nimisen reikäpeltiteoksen Lohjalle vuonna 2017.Hän on mm. myös tehnyt suuren yhteisötaideteoksen LOHI-kauppakeskukseen Lohjalle muutama vuosi sitten.
Taloyhtiön arkkitehtuurista vastaa arkkitehti Sini Rainio (SAFA) ja työn tilaajana toimii Hämeen Rakennusmestarit Oy. Valmis työ on nähtävissä Isokuusenkadulla kesällä 2022.

bottom of page