top of page

Yhteisvastuukeräys 2022 auttaa lapsia ja nuoria
Tampereen seurakunnissa nuorten hätä huomattu

Vuoden 2022 Yhteisvastuukeräys alkaa sunnuntaina 6. helmikuuta.

Vuoden 2022 Yhteisvastuukeräys alkaa sunnuntaina 6. helmikuuta. Tänä vuonna varoja kerätään lasten ja nuorten auttamiseksi Suomessa ja maailmalla. Keräyksen teema ”Lahjoita mulle huominen” nostaa esiin nuorten hädän ja toivottomuuden kokemuksen, jota pitkittynyt korona-aika on lisännyt. Tampereen seurakunnissa nuorten hätä on huomattu.

04.02.2022
Hervannan Sanomat

– Akuutti hoidon tarve on todella suuri. Nuorten tilanne on Tampereellakin huolestuttava. Hoitojonot ovat pitkiä ja terapiaa on vaikea saada. Ja, niin kuin mediassa on kerrottu, nuoria on nuorisopsykiatrian osastolla jopa patjoilla lattialla nukkumassa, sanoo yhteisödiakoni Hanna Kelokaski Tampereen seurakuntayhtymästä.
– Tilanne on seurakunnissa tiedostettu, ja asiaan on reagoitu. Viime syksynä 20 seurakuntien työntekijää aloitti ratkaisukeskeisen nuorisoterapeutin koulutuksen, kertoo Kelokaski.
Lyhytterapiaosaamista on myös jo hyödynnetty Tampereen seurakuntien diakonia- ja nuorisotyössä. Syyskuussa Vanhalla kirkolla käynnistyi Walk in -terapia, jonne nuoret aikuiset voivat kävellä sisään ilman ajanvarausta. Tällä viikolla Walk in -terapia alkoi myös Hervannassa.
– Panostamme erityisesti ennalta ehkäisevään työhön. Autamme myös niitä nuoria, jotka joutuvat odottelemaan esimerkiksi Kelan kuntoutusterapiaan pääsyä, sanoo Kelokaski.
Kelokaski on ollut mukana vetämässä nuorten aikuisten voimavararyhmää, ja tällä viikolla hän on mukana käynnistämässä Harjun seurakunnassa nuorten voimavararyhmää, johon tulee mukaan Länsi-Tampereen yläasteikäisiä.
– Jos tämä osoittautuu toimivaksi, vastaavia pienryhmiä voisi järjestää muuallakin Tampereella.

Tuomiokirkkoseurakunnan paikallinen tuotto Taysin nuorten potilaiden hyväksi

Yhteisvastuukeräyksen tuotosta 40 prosenttia jää lasten ja nuorten hyväksi Suomessa tehtävään työhön. Tuotosta 60 prosentilla avustetaan kehittyvien maiden katastrofialueiden lapsia ja nuoria Kirkon Ulkomaanavun kautta. Kotimaan tuotosta puolet eli keräyksen kokonaistuotosta 20 prosenttia jää suoraan paikallisseurakunnille ahdingossa olevien nuorten tukemiseen.
Tampereen tuomiokirkkoseurakunta on jo tehnyt päätöksen siitä, miten seurakunta käyttää paikallisen keräystuottonsa. Tuomiokirkkoseurakunta käyttää seurakuntaan jäävän osuuden Tampereen yliopistollisen sairaalan nuorisopsykiatrian potilaiden virkistystoimintaan.
Tampereen seurakuntien Yhteisvastuukeräyksen tili- ja viitenumerot löytyvät Tampereen seurakuntien verkkosivulta tampereenseurakunnat.fi/yhteisvastuu.
Lähde: Tampereen ev.lut. seurakunnat

bottom of page