top of page

Yle Tampere Hervannassa: ”Olkaa ylpeitä alueestanne”

Hervanta teki vaikutuksen Anna Siréniin ja Aki Karjalaiseen.

Yle Tampere jalkautui Hervannan Duon keskusaukion vilskeeseen edellisviikolla.

Milla Zuev

4.10.2023

Yle Tampereen aluepäällikkö Aki Karjalainen ja toimittaja Anna Sirén kuvailevat, että jo muutamassa päivässä Hervannan erityinen luonne kävi ilmi.

– Täällä on aivan omanlaisiaan ihmisiä ja tämä on hyvin persoonallinen paikka. Jalkaudumme tänä syksynä moniin lähiöihin ja kun puhumme Hervannasta yhdessä muiden lähiöiden kanssa, puhumme varmasti hyvin erilaisesta lähiöstä muihin verrattuna, Sirén kuvailee kokemustaan.

– On mukavaa olla hervantalaisten keskuudessa. Juuri eilen totesin, että kaikkihan me asumme lähiöissä ja olemme lähiöiden ihmisiä, mutta vierailu on hieno suurennuslasi Hervantaan, joka myös viettää mahtavaa juhlavuotta, Karjalainen jatkaa.

Juhlavuosi oli yksi peruste, miksi Yle Tampere jalkautui juuri Hervantaan, mutta vilkas ja monipuolinen kaupunginosa kiinnosti toimitusta ylipäätään.

Karjalainen kertoo myös panneensa merkille, että Hervanta on keskikokoisen kaupungin kokoinen – ja sen palvelut ovat paremmat kuin keskikokoisessa kaupungissa.

– Siinäkin mielessä Hervanta on hyvä paikka, Karjalainen kehuu.

Paljon puheenaiheita

Viikkoon mahtui monia mielenkiintoisia kohtaamisia hervantalaisten kanssa.

– Olemme jo tutustuneet ihmisiin täällä! Ensimmäiset tulevat seitsemän aikaan aamulla Duoon, ja heidän kanssaan olemme jutelleet kaikkina päivinä. Olemme kuulleet paljon elämäntarinoita ja tavanneet ihmisiä, jotka ovat asuneet täällä jopa 50 tai lähes 50 vuotta, Sirén kertoo.

Karjalainen mainitsee Ylen toimittajien päässeen jopa yhteiskuviin paikallisten kanssa.

– Keräsimme etukäteen juttuvinkkejä Hervannasta. Erityisen paljon tuli vinkkejä siitä, ketä Hervannassa kannattaa haastatella. Selvästi täällä tiedetään, ketkä ovat legendoja alueellaan. Tietyt nimet saivat paljon ääniä, Karjalainen kertoo.

Sirénin mukaan jutunjuurta riitti runsaudenpulaksi asti.

– Täällä voisi puhua niin monesta asiasta. Opiskelijoista, tutkimuksesta, poliiseista, arkkitehtuurista, 50-vuotisesta historiasta… Puheenaiheet eivät ole loppuneet kesken, Sirén iloitsee.

– Olemme kuulleet myös esimerkiksi pitkän avioliiton salaisuuksista. Mikseipä siitäkin voisi tehdä juttua! Sirén lisää.

Hervanta Suomen tietoisuudessa

Karjalaisen mukaan olennaista vierailussa oli tulla tapaamaan hervantalaisia ihmisiä, sekä tehdä radiolähetyksiä ja uutisia Hervannasta.

– Esimerkiksi Poliisiammattikorkeakoulu ja hallituksen tavoitteet kasvattaa poliisien määrää ja tämän aikeen mahdollisuudet on ollut pääuutinen aivan koko maassa. Tarkoituksemme oli nostaa täältä uutisia paitsi paikalliseen, myös koko Suomen tietoisuuteen.

Karjalaisen mukaan tässä onnistuttiin hyvin: aiheet kiinnostivat ympäri Suomen.

– Olemme myös näkyneet joka välineessä: radiossa, verkossa ja aamutelkkarissakin. Hervanta on ollut isosti tapetilla Ylellä ylipäätään, Sirén jatkaa.

Karjalainen ja Sirén lähettävät hervantalaisille terveisensä:

– Olkaa ylpeitä omasta vahvasta alueestanne. Pitäkää ääntä ja kertokaa meille jatkossakin siitä, mitkä asiat alueellanne ansaitsevat tulla Suomen tietoisuuteen!

bottom of page