top of page

Yllätyskukat Sirpa Koivulle kesken pääjuhlaa

Yhteistyökumppaneiden mielestä Sirpa Koivu on saanut aikaan valtavasti hervantalaisen yhteisöllisyyden ja identiteetin luojana vuosikymmenten aikana - omasta innostuksesta, voimiaan säästämättä, itsestään numeroa tekemättä.
”Vaikka paljon tehdään yhdessä, meillä on täällä Hervannassa yksi ylitse muiden, joka varmistaa aina toiminnan etenemisen ja onnistumisen.”

Suunnilleen näin aloitti juontonsa Hervannan Tiedotusyhdistyksen puheenjohtaja Petri Pekkola Hervannan 50-juhlaviikon pääjuhlassa Hervannan vapaa-aikakeskuksessa sunnuntaina - heti pormestari Kalervo Kummolan juhlapuheen jälkeen.

Tarkoitus oli yllättää juhlavuoden ja -juhlaviikon ideoijana, suunnittelijana ja tapahtumien koordinoijana ahkeroinut Sirpa Koivu lämpimillä kiitoksilla ja kukkasilla.

Ja taisi yllätys onnistuakin:

"Olisit voinut sen verran etukäteen sanoa, että olisin tukkani kammannut", hän hieman nurisi kukituksen jälkeen.

Sirpan johdolla, yhteistyössä eri toimijoiden kanssa, näistä juhlista on muotoutunut koko viikon tapahtuma. Hervantalaiset yhdistykset, Tampereen kaupungin kulttuuritoimi ja Kauppakeskus Duo ovat olleet mukana järjestelyissä.

Sirpa Koivu on myös kävelevä Hervanta-tietopankki. Juhlavuoden kunniaksi hän on kaivanut sieltä aineistoaan ja kirjoittanut Hervannan Sanomiin lukuisia juttuja Hervannan historiasta ja monia henkilökuvia hervantalaisista asukkaista 50 vuoden ajalta.

Nyt juhlien järjestelyissä mukana olleet yhteistyökumppanit ovat yhtä mieltä siitä, että ilman Sirpan pyyteetöntä työtä ja valtavaa innostusta Hervannan monet tapahtumat, Hervannan historiasta, elämänmenosta ja ihmisistä kertovat kirjat, lehtikirjoitukset, valokuvat ja videot olisivat jääneet toteutumatta. Ja muutamat yhdistyksetkin kenties perustamatta.

Anja Mulari-Ikonen

6.9.2023

bottom of page